Украйна готви ново преминаване през Керченския проток

Благодарят на пожарникар, загасил горящ камион, превозващ над 400 газови бутилки Димитров попаднал на пожара на пътя за работа

Стари гуми на автобуса са причина за верижната катастрофа край Атия

Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

Автомобилен състезател и плувец са спортистите на Велико Търново за 2018 година

Gripen – единственото решение за България

Нова помощ заменя персоналната пенсия за дете

Мрежата на A1 генерира 6 000 терабайта и 1,5 милиарда изговорени минути на месец

Откриват почетно консулство на България във Фукуока

Със 76,2 млн. лева ще бъде финансирано изграждането на газопровод между България и Гърция

Селена Гомес влиза във форма

Вицепремиерът Марияна Николова: Проектът на Националната стратегия за детето отразява визията на държавата и на гражданското общество за развитието на следващите поколения

Доналд Тръмп е готов само да разгледа възможността за екстрадиция на Гюлен

Томислав Дончев: ЕК искаше да продадем мажоритарен дял от „Булгартрансгаз“, нямаше как да приемем Глобатата можеше да достигне 320 млн., а е 77 млн., посочи вицепремиерът

Пускат уикенд винетка за 10 лв. от 1 януари

Правят с метър по-висока оградата на избягалата в Благоевград вълчица

Вълчицата, която избяга от Благоевградския зоопарк, вече е у дома си. След девет дни на свобода, животното най-накрая беше заловено и упоено. За да не избяга вълчицата отново, оградата на клетката ѝ ще бъде надградена с още метър, съобщава Нова телевизия.

След повече от седмица бягство, палавата вълчица, която всички нарекоха Лупи, прекара нощта в клетката си. Тя беше заловена вчера по обед след обстоен анализ на навиците и поведението ѝ.

„Направихме си разчет, сформирахме малко повече човешки ресурс. Всеки имаше определена задача, която трябваше в определения момент да изпълнява. Установихме най-прекия път, откъде влиза, откъде излиза, без да я стресираме, без да я притесняваме, слагахме ѝ храна да си се връща и на базата на всичките тия неща, направихме един план, който проработи”, коментира Кирил Манов от Община Благоевград.

Въпреки стратегията до последно 8-месечната вълчица разигравала екипа, участвал в залавянето ѝ.

„Усети, че наблизо има хора и тръгна към определения маршрут, който очаквахме да мине. И тя се стресира при толкова много хора и сама влезе в новоизграждащата се клетка на мечката”, допълни Кирил Манов.

Там с перфектен изстрел в задния десен крак животното било упоено. А по-късно преместнено в клетка. Докато се поуспокои, а домът ѝ – отремонтира, вълчицата ще остане затворена натясно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.