Правят с метър по-висока оградата на избягалата в Благоевград вълчица

Вълчицата, която избяга от Благоевградския зоопарк, вече е у дома си. След девет дни на свобода, животното най-накрая беше заловено и упоено. За да не избяга вълчицата отново, оградата на клетката ѝ ще бъде надградена с още метър, съобщава Нова телевизия.

След повече от седмица бягство, палавата вълчица, която всички нарекоха Лупи, прекара нощта в клетката си. Тя беше заловена вчера по обед след обстоен анализ на навиците и поведението ѝ.

„Направихме си разчет, сформирахме малко повече човешки ресурс. Всеки имаше определена задача, която трябваше в определения момент да изпълнява. Установихме най-прекия път, откъде влиза, откъде излиза, без да я стресираме, без да я притесняваме, слагахме ѝ храна да си се връща и на базата на всичките тия неща, направихме един план, който проработи”, коментира Кирил Манов от Община Благоевград.

Въпреки стратегията до последно 8-месечната вълчица разигравала екипа, участвал в залавянето ѝ.

„Усети, че наблизо има хора и тръгна към определения маршрут, който очаквахме да мине. И тя се стресира при толкова много хора и сама влезе в новоизграждащата се клетка на мечката”, допълни Кирил Манов.

Там с перфектен изстрел в задния десен крак животното било упоено. А по-късно преместнено в клетка. Докато се поуспокои, а домът ѝ - отремонтира, вълчицата ще остане затворена натясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони