Станишев към Корбин: Добре дошъл в семейството!

Европа може да бъде променена само отвътре, заяви новият лидер на лейбъристите

Президентът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с новоизбрания лидер Джеръми Корбин на годишната конференция на лейбъристката партия в Брайтън, Великобритания.

„Поздравих лично Джеръми Корбин за неговия огромен успех. Той вдъхнови десетки хиляди хора във Великобритания да се присъединят към социалистическото движение. Те бяха привлечени от неговите послания за надежда, солидарност и силна позиция против строгите икономически мерки. Очаквам с нетърпение да работя с него, за да се отстояваме тези ценности и в Европа. 

Следващата година Великобритания ще избере дали да остане член на Европейския съюз. Това е важно решение. И двамата сме съгласни, че Европа има нужда от промяна, но тя може да бъде направена само „отвътре““.

ПЕС ще се включи активно в кампанията на лейбъристите „за“ оставането на Обединеното кралство в ЕС. „Начинът да се спечели една битка е да участваш в нея.“, сподели Кобрин в разговора си с президента на ПЕС Сергей Станишев.

„Поканих Джеръми Корбин на срещата на левите лидери в Париж на 21-ви октомври, която ще се състои ден преди срещата на върха за климата.“, заяви след срещата Станишев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини