До 16° утре, облачността намалява

През нощта над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, главно в Източна България валежите ще продължат.

Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 8° и 13°.

Утре над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно и на отделни места там слабо ще превалява. В Източна България ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури там ще са между 11° и 16°.

Това съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Над Черноморието ще се задържи облачно, но само на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха там ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.

Над планините в западната половина от страната облачността ще се разкъса, докато над масивите от източната - ще се задържи предимно облачно и все още на отделни места слабо ще превалява.

Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

През следващите два дни над страната ще има разкъсана облачност, над много райони и до слънчево.

Вятърът ще отслабне, в четвъртък все още в източните райони ще е умерен от север, там ще има и по-значителни увеличения на облачността. Сутрин ще е доста хладно и на места във високите полета е възможно да се образува слаба слана.

Температурите ще се повишат още малко и в петък максималните ще са между 15° и 20°. В събота ще бъде предимно слънчево и почти тихо, а максималните температури ще са с още 2-3 градуса по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето