Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Треньорът на волейболистките Драган Нешич: Имах задача и не я изпълних

С три загуби от три мача българският национален отбор по волейбол за жени отпадна в предварителната група на европейското първенство в Ротердам. Разговорът със старши треньора Драган Нешич е след 2:3 с Беларус, което окончателно торпилира и шансовете на състава ни за участие в квалификациите за летните олимпийски игри в Рио догодина.

– Г-н Нешич, защо загубихме отново?
– Много са причините, но отново не управлявахме добре технически и тактически трудните моменти и това дава определен хаос в игрището. Както и срещу Хърватия лесните точки не ги печелехме. Беларус има прекрасни състезателки, но това не е никакво оправдание. Ние трябваше да бием, а не се случи. Това е много лошо, прави ни за съжаление губещи и създава психологически проблем, върху който трябва да се работи занапред.

– Вие ли ще работите върху него?

– От моето назначаване се търси „моята глава” и няма никакъв проблем да си тръгна. Аз съм отговорен човек и не успях да свърша работата, която ми бе зададена. Съжалявам, имахме голямо желание всички заедно и донякъде успяхме де направим добър отбор. Успяхме да премахнем искрите между нас, но не успяхме да създадем отбор, който може да печели.

– За „главата на треньора” обаче винаги говорят най-добре резултатите…

– Така е, това са нормални неща, но не можем да сменим националния отбор, върху него трябва да се работи. Първо трябва да се направи анализ какво стана и после да се говори какво трябва да се направи. Аз наистина много съжалявам за тези момичета.

– Това краят на този отбор ли е, защото изпусна един олимпийски цикъл?

– Не бих искал да кажа както край, така и начало, защото в момента всичко е много черно. Дано не е край, а да се изградят играчки на постовете, които ни куцат, и реално да погледнем защо ни се случва това и защо се получава паника.

– Как да ви разбираме – сам ли ще си тръгнете, или ще чакате решението на федерацията?

– Не искам да казвам като всеки треньор – трябваше ми време, трябваше ми това-онова. Не – пред нас имаше задача да излезем от групата и след това да влезем в шестицата на европейското първенство. И за това, че не стана, сме отговорни всички. Ако се прецени, че мога да свърша работа на този отбор, ще го направя с голямо удоволствие. Ако не съм аз – нека се назначи човек, който може да я свърши, но нека да не се тръгва от нулата.

– Говорихте, че този отбор е узрял за медал, а според резултатите сега не излиза ли, че надувахте балон?

– Вярвайте ми, не е така, това не са само думи. Тази отбор има качества, но няма как да ви убедя в моите думи, защото няма резултати. Не защото ги защитавам, но момичетата попаднаха в страшен стрес в някои моменти и не можаха да го контролират. Трябваше ни по една точка, за да излезем от ситуацията и да спечелим. Ето точно това обаче не можахме да направим.

– Основните състезателки на този национален отбор станаха четвърти в света при девойките и после – нищо на световни и европейски първенства при жените. Защо?

– Не мога да ви кажа защо е така. Единственото, което мога да кажа сега, е, че ужасно управляваме трудните ситуации. Това е качество, което за съжаление нямаме.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете