Съдът разпореди експертиза на видеозапис на спецакцията срещу Петко Стрелеца

Делото срещу Петко Петков от Лясковец продължава на 10 ноември в Окръжния съд във Велико Търново. Процесът на първа инстанция не приключи, както се очакваше тази седмица, заради предявени нови доказателствени искания от защитниците на подсъдимия. Адвокатите на Петко Стрелеца поискаха да бъде отново изгледан видеозаписът на спецакцията на 14 март 2014 г. Целта е да се прецизират част от репликите на участниците в операцията и да се види дали съвпадат с вписаните в хартиения носител.

Освен това защитата на Петков настоя да бъде призована отново експертка от Националния институт по психология към МВР, която за трети път не се яви на делото. Магистратите разпоредиха за следващото заседание психоложката да бъде доведена принудително и да й бъде наложена глоба от 100 лв.

Съдът отхвърли категорично исканията на Петко Петков за възстановка на акцията на баретите, които атакуваха дома му миналата пролет. Той пожела да бъде извършена справка чрез Български пощи колко писма с жалби до различни институции са изпратили той и майка му Стефанка Савова от 2010 до 2014 г срещу тормоза на ученици от близкото до дома им училище. Съдът не уважи и това негово настояване. В следобедното заседание днес бяха разпитани още 4 ученици, чиито показания се разминаха с това, което са казали при разследването на случая, като се оказа, че не са били пряко заплашвани от Петко Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони