Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

33 души са арестувани в Италия по подозрения, че са членове на китайската мафия

Съвети за отлична зимна ваканция в Пампорово Изберете хотел с добра локация, СПА и вкусна храна

Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Ски карти по левче в Боровец и Банско Намалението е за децата по повод деня на снега

Откриха мъртъв български таксиметров шофьор в Англия Йордан Борисов е получавал писма от местните власти, че може да му бъде отнето разрешителното

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Българи замесени в трафик на жени на остров Корфу

Трима души бяха арестувани за трафик на жени на остров Корфу, съобщи grreporter.info. Днес пред следователя дават показания останалите 9 души, които са замесени в разкрития на острова канал за трафик с жени, в който участват и българи.
Участниците в канала действали в нощни заведения на Корфу. В качеството си на сутеньори те предлагали на клиентите сексуалните услуги на жени от Унгария и България. Жените пристигали в Гърция с помощта на техни сътрудници в съответните страни. След това, под прикритието, че са сервитьорки или клиентки на заведенията, били принуждавани да проституират.

Според съобщението на полицейското управление в Корфу на 24 септември служители на службата са разбили престъпната група, в която участват 25 души. По време на акцията са били заловени 16 души на възраст от 21 до 60 години. 11 от тях са гръцки граждани, а останалите петима са чужденци от Етиопия, Румъния, Албания и Русия.

Сред заловените са и трима служители на общината в Корфу, както и двама местни бизнесмени. Двамата са собственици на нощни заведения. Те и един албански гражданин са тримата членове на канала, които са арестувани до момента.

В съобщението на полицейското управление се посочва случаят на 29-годишна жена от България – жертва на един от участниците в канала, също български гражданин. Официално жената работела в нощно заведение на острова. В допълнение тя била изнасилвана системно от един от замесените в случая българи.

Участниците в канала търсели клиенти за услугите на своите жертви сред туристи в различни селища на Корфу, като ги убеждавали да посетят техните заведения. По време на продължилото 6 месеца разследване полицията разкрила два случая на сутеньорство, в които участват някои от задържаните.

В хода на разследването властите установили също, че тримата служители на общината в Корфу са получили рушвет, за да издадат поне две разрешителни за откриване на заведения.

Същевременно двама от участниците в канала – албански граждани на 28 и 40 години ограбили в началото на септември 24-годишна гръцка гражданка, работеща в заведението на някои от задържаните. Те откраднали от нея 1500 евро.

По време на проверките в домовете на задържаните полицаите открили три ловни пушки, без наличието на разрешително за тяхното притежание, пистолет с пълнител и пет патрона, въздушна пушка,3 470 000 рубли и 2 794 евро.

Открити са служебен печат на община Корфу и голям брой други печати, медицински свидетелства, подписани от лекари, непопълнени документи за изписване от болница, 44 медицински удостоверения, издадени от лекари с различни специалности, както и други предмети.
По време на проверките в описаните нощни заведения било установено, че три чужденки и един гръцки гражданин са работили там в нарушение на трудовото законодателство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.