Радев пред Нетаняху: Търговският ни обмен не отговаря на възможностите на нашите икономики (СНИМКИ)

Смъртоносната игра „Син кит“ вдигна на крак ОУ „Климен Охридски“ в Бургас, ученик получил покана

Автобус с 15 пътници се заби във влекач, паркиран край пътя преди Ришкия проход

Прокуратурата поиска постоянен арест за горнооряховец спипан с контрабандни цигари за 300 000 лева 56-годишният Николай Николаев превозвал 800 000 къса от марка,която е забранена за продажба у нас

Цвета Караянчева: Подкрепям инициативата Велико Търново да бъде признат за историческа и духовна столица на България

Столични полицаи задържаха двама дилъри на наркотици

Цацаров за състоянието на пешеходните пътеки в страната: Срамно и фрапиращо! Главният прокурор настоя за санкции и търсене на отговорност

Царевец отново се превръща във Верона на Балканите

Лидерите от ЕС ще порицаят действията на Турция спрямо Гърция и Кипър

Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Българи замесени в трафик на жени на остров Корфу

Трима души бяха арестувани за трафик на жени на остров Корфу, съобщи grreporter.info. Днес пред следователя дават показания останалите 9 души, които са замесени в разкрития на острова канал за трафик с жени, в който участват и българи.
Участниците в канала действали в нощни заведения на Корфу. В качеството си на сутеньори те предлагали на клиентите сексуалните услуги на жени от Унгария и България. Жените пристигали в Гърция с помощта на техни сътрудници в съответните страни. След това, под прикритието, че са сервитьорки или клиентки на заведенията, били принуждавани да проституират.

Според съобщението на полицейското управление в Корфу на 24 септември служители на службата са разбили престъпната група, в която участват 25 души. По време на акцията са били заловени 16 души на възраст от 21 до 60 години. 11 от тях са гръцки граждани, а останалите петима са чужденци от Етиопия, Румъния, Албания и Русия.

Сред заловените са и трима служители на общината в Корфу, както и двама местни бизнесмени. Двамата са собственици на нощни заведения. Те и един албански гражданин са тримата членове на канала, които са арестувани до момента.

В съобщението на полицейското управление се посочва случаят на 29-годишна жена от България – жертва на един от участниците в канала, също български гражданин. Официално жената работела в нощно заведение на острова. В допълнение тя била изнасилвана системно от един от замесените в случая българи.

Участниците в канала търсели клиенти за услугите на своите жертви сред туристи в различни селища на Корфу, като ги убеждавали да посетят техните заведения. По време на продължилото 6 месеца разследване полицията разкрила два случая на сутеньорство, в които участват някои от задържаните.

В хода на разследването властите установили също, че тримата служители на общината в Корфу са получили рушвет, за да издадат поне две разрешителни за откриване на заведения.

Същевременно двама от участниците в канала – албански граждани на 28 и 40 години ограбили в началото на септември 24-годишна гръцка гражданка, работеща в заведението на някои от задържаните. Те откраднали от нея 1500 евро.

По време на проверките в домовете на задържаните полицаите открили три ловни пушки, без наличието на разрешително за тяхното притежание, пистолет с пълнител и пет патрона, въздушна пушка,3 470 000 рубли и 2 794 евро.

Открити са служебен печат на община Корфу и голям брой други печати, медицински свидетелства, подписани от лекари, непопълнени документи за изписване от болница, 44 медицински удостоверения, издадени от лекари с различни специалности, както и други предмети.
По време на проверките в описаните нощни заведения било установено, че три чужденки и един гръцки гражданин са работили там в нарушение на трудовото законодателство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.