Френска телевизия показа руските изтребители в Сирия (видео)

Френската телевизия ТФ1 излъчи първите снимки на руските изтребители, които се намират на летището в пристанищния град Латакия - крепост на Башар Асад в Сирия, предаде БГНЕС.

В репортажа на ТФ1 (можете да го видите ТУК) ясно се виждат няколко руски бойни самолети и един транспортен самолет "Антонов 124" със символите на руската авиация. На няколко метри от пистата са разположени десетки изтребители-бомбардировачи Су с маскировъчни мрежи. Всички те са въоръжени с ракети въздух-земя.

Това е безспорно доказателство за руското присъствие в Сирия, отбелязва ТФ1 и уточнява, че кадрите са заснети вчера сутринта.

Освен бойни самолети на летището в Латакия са базирани и бойни хеликоптери и военни, за които се предполага, че са руснаци. На въпрос на репортера на ТФ1 дали става дума за руснаци, сирийските служители на летището отговарят: "Няма руснаци".

Латакия е една от крепостите на режима на Башар Асад. Тук местните хора приемат с одобрение руското присъствие. Дискретното присъствие на тези войници успокоява жителите. Един от тях, Саад Юсеф, каза, че е видял руски самолети, но не и руски войници. Неговият съгражданин Ярия Фахур казва пред ТФ1, че е щастлив и доволен от пристигането на руските военни. "Ние разчитаме на тях, те ще се сражават заедно със сирийската армия. Ще се сложи край на бунтовниците", добавя Фахур.

Сега остава да разберем как ще реагира международната общност, завършва репортажа си френската телевизия, която първа излъчва подобни кадри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят