На 23 май 2018 да почерпят

Първите удари с F-35 бяха нанесени от израелски пилоти

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници

Брошури подготвят шведите за война Инструкциите ще бъдат изпратени до всички 4,8 млн. домакинства

10 милиона лева за реклама на туристически райони „Труд” и ведомството организират поредица от кръгли маси за спа индустрията

“Ислямска държава” нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня и отне живота на 26 войници

Георги Василев, шампион с „Етър“, „Левски“ и ЦСКА пред „Труд“: Грандовете свикнаха с разочарованието

Газова прошка търси България от Русия Радев поднови поканата си към Путин да ни посети тази година

Доналд Тръмп заяви, че срещата му с Ким Чен-ун може да бъде отложена

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в сряда, 23 май 2018

Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно, за да защитим данните на потребителите

Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

На 20-о място сме по бюджет за отбрана в ЕС Средните разходи за военнослужещ в съюза са 329 евро, а у нас - 93 евро

Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Държавата връща по-малко ДДС за коли и имоти

Министерството на финансите ще промени значително идеята си да връща на фирмите само част от ДДС при покупка на стоки, които се използват не само за служебни, но и за лични цели. Първоначално ведомството на Владислав Горанов предложи държавата да възстановява платения данък в пълен размер само за стоките и услугите до 700 лв., а за по-скъпи вещи данъчният кредит да се връща след доказване каква част от нея се ползва служебно и каква – лично.

“Може би ще вървим към завишаване на този праг до 35 000 или 50 000 лв.”, каза Горанов след обсъждането на поправките в данъчните закони с бизнеса и синдикатите в Съвета за тристранно сътрудничество. Той обясни и че ограничението няма да засегне всички стоки над тази стойност. “Ще определим режим, който ограничава 100% ползването на данъчен кредит за група активи, които са най-значими, като МПС и недвижими имоти. Ползването им за лични нужди до голяма степен ерозира данъчната основа”, каза Горанов.

Идеята му е държавата да определя законодателно процент, който да се признава като данъчен кредит. В други европейски страни на собствениците се връща 50% от платения данък, но у нас вероятно той ще е доста по-висок, прогнозира Горанов. Окончателното решение ще се вземе до 7 октомври, когато проектът на данъчните закони трябва да се приеме от правителството.

“В България на година се регистрират 20 000-30 000 нови автомобили, от които 95% са собственост на фирми. По този начин се избягва плащането на десетки милиони левове”, каза Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.