Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Каракачанов изпрати 35-ия контингент в Афганистан с икона на Св. Георги

МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране 200 млн. лв. са общите задължения на държавните болници, 57 млн. са вече просрочени

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем Грозят го от 3 до 12 години затвор

НВУ ще подготвя кадри за управление на въздушното движение Атрактивната специалност е разкрита по договор между военния ВУЗ и РВД

Дават общинско жилище на вдовица без дом

Алианц заема водеща позиция в животозастраховането

По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

ВМРО: Опасни секти и крайни учения настъпват в цялата страна Воеводите готвят напълно нов закон за вероизповеданията

Държавата връща по-малко ДДС за коли и имоти

Министерството на финансите ще промени значително идеята си да връща на фирмите само част от ДДС при покупка на стоки, които се използват не само за служебни, но и за лични цели. Първоначално ведомството на Владислав Горанов предложи държавата да възстановява платения данък в пълен размер само за стоките и услугите до 700 лв., а за по-скъпи вещи данъчният кредит да се връща след доказване каква част от нея се ползва служебно и каква – лично.

“Може би ще вървим към завишаване на този праг до 35 000 или 50 000 лв.”, каза Горанов след обсъждането на поправките в данъчните закони с бизнеса и синдикатите в Съвета за тристранно сътрудничество. Той обясни и че ограничението няма да засегне всички стоки над тази стойност. “Ще определим режим, който ограничава 100% ползването на данъчен кредит за група активи, които са най-значими, като МПС и недвижими имоти. Ползването им за лични нужди до голяма степен ерозира данъчната основа”, каза Горанов.

Идеята му е държавата да определя законодателно процент, който да се признава като данъчен кредит. В други европейски страни на собствениците се връща 50% от платения данък, но у нас вероятно той ще е доста по-висок, прогнозира Горанов. Окончателното решение ще се вземе до 7 октомври, когато проектът на данъчните закони трябва да се приеме от правителството.

“В България на година се регистрират 20 000-30 000 нови автомобили, от които 95% са собственост на фирми. По този начин се избягва плащането на десетки милиони левове”, каза Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.