Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Станишев: ПЕС ще се бори за вдигане и изравняване на минималната работна заплата в ЕС

Президентът на ПЕС Сергей Станишев беше специален гост на дискусията по повод предстоящия референдум в Обединеното кралство, организирана от лейбъристите по време на годишната конференция на партията в Брайтън, Великобритания, съобщиха от пресцентъра на ПЕС.

„Референдумът е предизвикателство не само за Великобритания, но и за Европа. И двете страни ще загубят много от „Брекзит“. Но по-важно е да знаем колко и какво можем да спечелим, ако останем единни. Британци живеят, работят и притежават бизнеси из цяла Европа. Хора от други европейски държави живеят, работят и имат бизнеси във Великобритания. Европейският съюз направи това нещо възможно!

Историята на Великобритания показва, че страната е просперирала именно защото е била отворена към целия свят. Точно това е направило тази държава икономическа сила и е допринесло за превръщането й в оживено мултикултурно общество. Сега не е моментът да се затварят врати.

Знам митовете, че източноевропейците „крадат“ работни места и разбиват социалната система на Великобритания. Но те не са верни. Ще ви дам пример с моята страна – българите са на 28-30 място от всички емигранти на острова. И знаете ли, че голямото мнозинство от моите сънародници не са клиенти на социалната система. Това обикновено са високообразовани млади хора, които заемат високи и добре платени позиции. Плащат данъците и осигуровките си тук. Така че, подобни обвинения са дълбоко несправедливи.

Ние от ПЕС сме категорично против социалния дъмпинг. Не е справедливо някой да получава по-ниско възнаграждение само защото е от „неправилната“ държава. Ние искаме сближаване на заплатите и ще се борим за постепенното вдигане и изравняване на минималната работна заплата.

Всичко това можем да постигнем, ако сме заедно. С Джеръми Корбин сме съгласни, че Европа се нуждае от промяна, но тя може да стане само отвътре.“, заяви в речта си Станишев.

На събитието беше представен и опитът на други леви партии в различни референдуми – във Франция, Холандия и Ирландия.

„Нашият опит в Ирландия с референдума за браковете показа, че трябва да изтъкнем позитивните причини при гласуване на референдум. Хората трябва да разберат какво ще спечелят.

Разбирам, че гражданите искат да променят много неща в Европа. И аз искам същото! Но ако не си част от Европа, не можеш да я промениш.

Важно е да се мобилизират различни групи, които да насърчат хората да гласуват. Нашите приятели и съседи са най-добрите говорители, които можем да намерим.“, сподели опита си Рори Куин, вицепрезидент на ПЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете