Зимата вещае проблеми в Русенско

Предстоящата зима вещае проблеми в Русенско, стана ясно на срещта на областния управител Стефко Бурджиев с кметове на общини в региона. Въпреки взетите мерки за почистване на снега и транспортиране на родилки и болни от хемодиализа при тежки условия, представители на ведомаства предупредиха, че пропадащите участъци от бул. България пред "Метро" в крайдунавския град и в центъра на град Бяла по пътя за Попово не е оправени от миналата зима.

При голям сняг Дунав мост се преминава трудно. Трябва да се почистват подходите към МБАЛ - Русе, подстанциите, ВиК-съоръжения и други важни инфраструктурни обекти.

Автомобилният парк на лечебните заведения е остарял, а техниката за пътищата от второкласната и третокласна републиканска мрежа закъснява. Общините още не са сключили договори със снегопочистващи фирми. При ледоход късно се премахват или не могат да се извадят от Дунава понтоните на корабни оператори. С изрична заповед на губернатора до месец ще има нова среща, за да се види каква е готовността на общините да посрещнат зимата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони