Путин: Да унищожим терористите на тяхна територия

Единственият правилен път в борбата с международния тероризъм е борбата с него на вече завладяваните от терористите територии, без да се чака кога те ще дойдат в дома ни. Това заяви президентът Владимир Путин по-малко от час, след като руските бойни самолети нанесоха първите си въздушни удари срещу позиции на ИД в Сирия в района на град Хомс, съобщи БГНЕС.

„Единственият правилен път за борба с международния тероризъм – а в Сирия и на територията на съседните й страни безчинстват именно терористични групи – това са изпреварващите действия, да се борим у унищожаваме бунтовниците и терористите на вече завладените от тях територии, без да ги чакаме, кога те ще дойдат в нашия дом“, каза той.

Руското министерство на отбраната официално съобщи, че ВВС на страната са започнала да бомбардират позициите на Ислямска държава в Сирия.

Путин заяви, че "Ислямска държава", която е забранена в Русия, отдавна е обявила федерацията за свой враг. Путин посочи, че на страната на терористите се сражават стотици бойци от различни страни и допълни, че "ако те победят в Сирия, неминуемо ще се върнат в родните си страни, ще дойдат и в Русия".

Путин отбеляза, че страната е убедена, че борбата с терористите трябва да бъде съгласно международното право, то ест съгласно резолюциите на ООН. "Нито едното, нито другото не се случва в Сирия при действията на нашите партньори", каза Путин.

Президентът на Русия каза още, че всички страни са информирани за действията на страната в Сирия. Русия ще поддържа сирийската армия чрез въздушни удари, но не и чрез наземни действия. Путин покани всички страни, заинтересовани от кризата в Сирия, да се включат в новосъздадения координационен център в Багдад. Центърът в Ирак има за цел да координира ударите срещу "Ислямска държава".

По-рано посланикът на Сирия в Москва посочи, че коалицията на САЩ и съюзниците й не е дала никакви резултати. "Географската територия на "Ислямска държава" се разширява. Те контролират все повече градове и продължават да напредват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят