С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 юли 2018

Вътрешният министър: Чумата е страшна, притесних от това, което чух

Нарушено качеството на водата в десетки басейни в София

Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Евроексперти оценяват психиатрията ни Предстоят обиколки из болници и запознаване с проблемите в сектора

Най-добрият губещ за всички времена

Искат мерки срещу сивата икономика

Инфлацията достигна над 5-годишен рекорд

По-голяма прозрачност при онлайн резервациите

Министерство на отбраната ще търси експерти по киберсигурност

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Даниел Панов: Няма време за празни обещания, продължаваме с реални действия и видими резултати

Велико Търново е сред малкото общини в България, които внесоха в Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ своя план за публични инвестиции, които ще бъдат реализирани до 2020 г. На 30 септември изтече срокът, в който общините можеха да подадат за съгласуване приоритетните си инвестиционни проекти, които трябва да бъдат финансирани от ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.

„Щастлив съм, че колегите успяха да финализират този проект, над който работихме през последните 6 месеца. Инвестиционната програма обхваща основните проекти, които предстои да бъдат реализирани в най-близко бъдеще. Те са част от изготвения Интегриран план за развитие на общината, който бе разработен в рамките на първия ми мандат.

Планът получи широка обществена подкрепа, беше приет от Общинския съвет и това ни даде куража да възложим проектирането на част от обектите, които включихме в плана до 2020 г. Самото проектиране също е финансирано с европейски средства и по този начин на територията на общината ще бъде реализирана инвестиция в общ обем близо 43 милиона лева”, коментира Даниел Панов.

„Аз ще оставя предизборните обещания за други. В рамките на кампанията, в която вече встъпих, ще се представят реални проекти с гарантирано финансиране”, сподели инж. Панов.

Над 2 милиона лева в инвестиционната програма на община Велико Търново са предвидени за подобряване на градската среда в кв. „Чолаковци” – един от най-големите квартали на старата столица.

С повече от 8 милиона лева ще бъдат реновирани пешеходни пространства в старата част на Велико Търново, ще бъдат реконструирани наблюдателните площадки, които са едни от най-привлекателните места за туристи и гости, ще бъде рехабилитирана уличната мрежа в една от най-атрактивните зони на града.

Близо половин милион лева са предвидени в инвестиционната програма, за реконструкция на обществени паркинги, посочи Панов.

Повече от 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в подобряване на бизнессредата в Западна индустриална зона – предвижда се да бъде подобрена обслужващата инфраструктура, да бъде изградена система за енергоспестяващо улично осветление, ще бъдат благоустроени терените, уличната и алейната мрежа, със съвременни средства ще бъде гарантирана сигурността.

2 169 143лева ще бъдат вложени в развитие на социалната инфраструктура.
С близо 10 милиона лева стартира цялостното прекрояване на една от язвите на града – старото военно училище.

Предстоят ремонтни дейности на една от националните светини – музей „Възраждане и Учредително събрание”.

Повече от 8 милиона са осигурените средства за модернизация на детски градини и училища.

Градската транспортна система ще премине към съвременни интегрирани механизми за управление. Близо 10 милиона лева е инвестицията, която е обезпечена за тази цел.

„Това не са обещания. Това са реални действия, които предстоят в следващия мандат на великотърновския кмет. В следващите седмици, във всичките си срещи ще представям реални проекти с гарантирани средства за осъществяване. Това не са обещания. Това са реални ангажименти, които аз, като кмет на Велико Търново, поемам”, заяви Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.