На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Даниел Панов: Няма време за празни обещания, продължаваме с реални действия и видими резултати

Велико Търново е сред малкото общини в България, които внесоха в Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ своя план за публични инвестиции, които ще бъдат реализирани до 2020 г. На 30 септември изтече срокът, в който общините можеха да подадат за съгласуване приоритетните си инвестиционни проекти, които трябва да бъдат финансирани от ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.

„Щастлив съм, че колегите успяха да финализират този проект, над който работихме през последните 6 месеца. Инвестиционната програма обхваща основните проекти, които предстои да бъдат реализирани в най-близко бъдеще. Те са част от изготвения Интегриран план за развитие на общината, който бе разработен в рамките на първия ми мандат.

Планът получи широка обществена подкрепа, беше приет от Общинския съвет и това ни даде куража да възложим проектирането на част от обектите, които включихме в плана до 2020 г. Самото проектиране също е финансирано с европейски средства и по този начин на територията на общината ще бъде реализирана инвестиция в общ обем близо 43 милиона лева”, коментира Даниел Панов.

„Аз ще оставя предизборните обещания за други. В рамките на кампанията, в която вече встъпих, ще се представят реални проекти с гарантирано финансиране”, сподели инж. Панов.

Над 2 милиона лева в инвестиционната програма на община Велико Търново са предвидени за подобряване на градската среда в кв. „Чолаковци” – един от най-големите квартали на старата столица.

С повече от 8 милиона лева ще бъдат реновирани пешеходни пространства в старата част на Велико Търново, ще бъдат реконструирани наблюдателните площадки, които са едни от най-привлекателните места за туристи и гости, ще бъде рехабилитирана уличната мрежа в една от най-атрактивните зони на града.

Близо половин милион лева са предвидени в инвестиционната програма, за реконструкция на обществени паркинги, посочи Панов.

Повече от 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в подобряване на бизнессредата в Западна индустриална зона – предвижда се да бъде подобрена обслужващата инфраструктура, да бъде изградена система за енергоспестяващо улично осветление, ще бъдат благоустроени терените, уличната и алейната мрежа, със съвременни средства ще бъде гарантирана сигурността.

2 169 143лева ще бъдат вложени в развитие на социалната инфраструктура.
С близо 10 милиона лева стартира цялостното прекрояване на една от язвите на града – старото военно училище.

Предстоят ремонтни дейности на една от националните светини – музей „Възраждане и Учредително събрание”.

Повече от 8 милиона са осигурените средства за модернизация на детски градини и училища.

Градската транспортна система ще премине към съвременни интегрирани механизми за управление. Близо 10 милиона лева е инвестицията, която е обезпечена за тази цел.

„Това не са обещания. Това са реални действия, които предстоят в следващия мандат на великотърновския кмет. В следващите седмици, във всичките си срещи ще представям реални проекти с гарантирани средства за осъществяване. Това не са обещания. Това са реални ангажименти, които аз, като кмет на Велико Търново, поемам”, заяви Даниел Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.