Три години след обира на 90 000 лв. от Алианц: Банковите грабители връщат парите

Три години след като бившите студенти от Стопанската академия в Свищов Венимир Стоянов и Михаил Гюров и съучастникът им Кристиян Александров от УНСС въоръжени задигнаха 90 000 лв. от столичен клон на Алианц Банк, обещават да върнат парите.

На заседанието на Софийския градски съд вчера тримата признаха написаното в обвинителния акт и поискаха да сключат споразумение с прокуратурата.

Любопитното е, че те предприеха тази крачка, след като делото срещу тях се гледа в съда в продължение на година и половина. Заради емигрирала съдебна заседателка вчера процесът трябваше да стартира отначало. Едва сега те обещаха да възстановят откраднатото, за да получат по-ниско наказание. Съдът трябва да прецени дали да одобри споразумението.

Откъде ще вземат сумата не стана ясно. Според обвинението след удара студентите са похарчили голяма част от парите - купили си ново „Ауди“, харчили по дискотеки и почивали в луксозни хотели.

Грабежът, вдъхновен от холивудски сценарий, се разигра през октомври 2012 г. на бул. “Дондуков”. Тогава Венимир и Михаил влезли с газови пистолети в банката, облечени като мотористи. Взели за заложници две от касиерките и заплашили охранителя Сокол Димитров. После се нахвърлили върху него и го пребили. Натъпкали 63 141 лв., 7590 евро, 4926 долара, 660 лири, 1610 швейцарски франка на обща стойност 89 583,32 лв. в раница и сак и избягали.

Кристиян чакал обирджиите близо до банката в стар пасат, взет под наем. Тримата отпрашили и се скрили във вила в Рибарица, където разпределили парите помежду си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право