Левандовски доскуча и на жена си - 10 гола в 3 мача

Головата машина Роберт Левандовски заработи на по-високи обороти от супер реализаторите Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Полският нападател вкара 3 попадения за “Байерн” за 5:0 над гостуващия “Динамо” (Загреб) в Шампионска лига и така закръгли 10 гола за последните три мача при 225 изиграни минути в рамките на една седмица. Преди това той се разписа 5 пъти срещу “Волфсбург” (5:1) и два пъти срещу “Майнц” (2:0). За сравнение - в последните си 3 мача “Барса” има общо 9 гола, а “Реал” (Мадрид) - 3.

От началото на сезона Левандовски наниза 17 попадения в 12 срещи за “Байерн” и полския национален тим и се разписва средно веднъж на 52 минути. След поредната му наказателна акция цяла Европа се диви на реализаторския му талант. Пресата в Англия го нарича “феноменален” (“Дейли Мейл”), “невероятен” (“Дейли Мирър”), “брилянтен” (“Телеграф”). В Испания го обявиха за “варварина Левандовски” (“Марка”). В родината си Полша футболистът е “гений” (“Факт”), “голмайстор на голмайсторите” (“Газета Виборча”), “герой” (“Супер Експрес”). В Италия почват да треперят от “Байерн”: “Европа да внимава, баварците мачкат наред” (“Гадзета дело Спорт”), “Този отбор е бойна машина, която разкъсва съперниците” (“Спорт Медиасет”). В Германия показват чувство за хумор с коментари, че Левандовски “започва да досажда” и че се намира “в криза, защото е вкарал само три пъти на “Динамо”. А съпругата му Анна се пошегува в социалните мрежи: “Скъпи, тези мачове вече ми стават скучни. Ха-ха-ха. Обичам те!”
Доволният от победата с 5:0 треньор Пеп Гуардиола декларира, че на следващия ден ще води отбора на Октоберфест в Мюнхен, макар че в неделя предстои дерби срещу “Борусия” (Дортмунд).
Преди мача през бирения празник минаха запалянковците на “Динамо” и няколко от... опиянение влязоха в ареста заради хитлеристки лозунги. И имаше за какво да страдат - отборът им не бе губил в 45 поредни официални мача, като отнесе 0:5.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят