Майката, пребила учителка: Бях изнервена, отидох и й насиних окото

Майката-биячка разказа своята версия за побоя над учителката на сина си. "Детето ми каза, че е било ударено и аз отидох и й насиних окото. Съжалявам и й се извинявам. Бях изнервена. Все пак за детето съм си го направила. Ако го искат пак там ще го оставя, ако не ще го местя", споделя през сълзи Галя в ефира на БТВ.

27-годишната майка на ученик от сливенското Шесто училище бе задържана в Районното управление на полицията веднага след инцидента. Поводът е причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Родителката нападнала и ударила 58-годишна учителка пред деца и родители в класната стая във вторник. Учителката е с насинено лице и счупени очила. Побойничката напуснала училището след инцидента, но охранителни камери заснели деянието.

Според колегите ѝ учителката е с отлична репутация. Инцидентът се случва, след като в понеделник нападнатата преподавателка направила забележка на сина на побойничката за непристойно поведение спрямо момичетата.

В Шесто основно училище "Братя Миладинови" учат деца предимно от ромския квартал "Надежда". Срещу извършителката на побоя е образувано бързо досъдебно производство по чл.131, ал.2 от НК, за нападение на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения. Колежки на учителката споделиха, че пострадалата е много всеотдаен учител.

"Огорчението и обидата са големи. Не заслужаваме това, категорични са колегите на учителката". Те настояват за ефективни присъди за нападение над учител и допълниха, че законът е длъжник на учителите. От своя страна директорът на Шесто основно училище "Братя Миладинови" съобщи, че от утре пропускателния режим в училището ще се затегне, а родителите няма да бъдат допускани до учениците. В случаите, в които това се налага, те ще бъдат придружени от охраната. Нападната учителка е в предпенсионна възраст, има някои заболявания, коментира директорът. Той разкри, че тя е под голям стрес, но изрази надежда, че след като излезе от болница, ще се върне в училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини