Катастрофирал шофьор: Блъсна ме полицай, който караше без книжка и “Гражданска”

Един от потърпевшите в катастрофата, станала на 29 септември на бул. “Македония” в Пловдив – шофьорът на аудито Виктор Копанов, ще обжалва акта си от КАТ. Това обяви самият той пред Plovdiv24.bg. По думите му той не е виновен за катастрофата, намерил е запис на инцидента, който ще бъде предоставен на полицията, за да докажете тезата му.

Направил е и снимки на пострадалите автомобили, които също ще бъдат предоставите на органите на реда. Очевидец ще потвърди думите му. А ако се наложи, ще заведе и дело.

“Според мен водачът на БМВ-то извърши неправилно изпреварване на колона от автомобили, спряла на място, но е пресякъл непрекъсната линия на платното за движение. Съответно аз използвах предимството, което спрялата колона ми дава, за да мина. Бях спрял на “Стоп” и от двете ми страни – ляво и дясно, до светофара беше затворено от автомобили, но имах междина, която да използвам, човекът преди мен ми даде предимство и аз можех да завия наляво. Но в този момент водачът на БМВ-то връхлетя върху мен, защото караше с много висока скорост и колата ми отскочи 3 метра назад. Няма как да кажа с колко точно е карал, защото нямам техническо средство, с което да измеря. Споделих на място с катаджиите, които дойдоха, те поискаха да удостоверя това си твърдение”, разказа Копанов.

Той обясни още, че докато са дошли полицаи от Първо РПУ, свидетели не са останали, но е поискал видеото. Опитал се да обясни на полицаите, но тяхната реакция била, че не е необходимо да им дава записа, тъй като е ясно, че той е виновен, защото е излязъл от път без предимство, отнел е предимството на БМВ-то, в резултат го е блъснал.

“В последствие се оказа, че шофьорът на БМВ-то е полицай, аз още на място забелязах, че има шушукане между катаджиите и изведнъж рязко спадна интересът им към търсене на свидетели, записи и т. н. И обявиха, че аз съм виновен. Самият водач също започна да става агресивен към мен”, допълва Виктор.

Той добави и още интересни подробности. Когато е отишъл да си вземе акта, е видял и актовете на шофьора на БМВ-то. Съставени са му два – един за неправилно изпреварване и пресичане на непрекъсната линия и един за липса у него на шофьорска книжка в момента на ПТП-то, “Гражданска отговорност”, на годишен технически преглед, на талон към свидетелството за управление. В БМВ-то е било и детето на шофьора, което е било без транспортно столче.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.