Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

Фандъкова: София е европейската столица в топ 3 по нисък процент на безработица

В София има много възможности за образование и реализация на младите хора. Това каза пред „Фокус“ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че София е образователен център с 22 университета, в които младите хора от цялата страна получават добро образование.

„В нашия град има много възможности за реализация. София е европейската столица в топ 3 по нисък процент на безработица. София е и един от световните градове по стартиращи компании и компании в ИТ- индустрията. Всички инвестиции, които се правят в града, целят да се привличат компании, които да установяват бизнеса си тук и това е възможност за нови работни места“, каза още Фандъкова.

„Нашата цел е в София да има повече възможности за висококвалифицираните кадри, така че младите хора, които учат тук, да и да правят кариера в София и да остават в страната ни“, каза още Фандъкова. Тя допълни, че Столична община дава възможност на студените да участват в различни стажове, да трупат практически опит и така да се стимулира връзката между университетите, институциите и бизнеса.Фандъкова коментира и новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Според нея той е първата голяма реформа в системата за последните 25 години, който дава възможности за кариерно развитие на учителите и постигане на по-добро качество на образованието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.