Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Баба от Благоевград се бори за жилище, изгубено заради заем от 750 евро

Възрастна благоевградчанка вкара в съда сделка с апартамент, минал през двама купувачи, сред които и бившият зам.-кмет Антоанета Робева. 71-годишната Николина Поповска води дело в Районен съд-Благоевград да си върне обратно жилището в кв. „Еленово”, което загубила, след като взела назаем 750 евро от Димитър Сукалински преди 6 години. Парите били нужни спешно на двамата й синове, за да платят месечни вноски по кредитите, които имали, пише „Струма”.

На 14 октомври 2009 г. Поповска подписала пълномощно на Сукалински, че може да се разпорежда с апартамента като гаранция за коректно връщане на заема, което било заверено при нотариус. Съгласно договорката тя започнала да връща по 200 лв. на месец, като в сумата влизала главница и лихви. Цялата й пенсия отивала за кредита, като за да се изхранва, работела в църквата в кв. „Струмско” и разчитала на синовете

През 2010 г. снаха й претърпяла онкологична операция и длъжницата пропуснала да плати две вноски, тъй като били нужни пари за лечение. Димитър Сукалински казал на сина й, че е продал апартамента, защото спрели да погасяват заема, и обяснил, че е наложил наказателни лихви. След това поискал 10 000 лв., за да си откупят жилището си, и те започнали да търсят пари. Месец след това обаче той заявил, че този вариант отпада и в срок от 20 дни трябва да напуснат апартамента, защото е намерил купувач. Справка в Службата по вписванията показва, че Димитър Сукалински е продал апартамента не след като спрели да плащат вноските, а на 15 декември 2009 г., два месеца след като било подписано пълномощното. Жилището било закупено за 21 000 лв. от Силвия Петрова, жената, с която живеел на семейни начала и имали две деца. Като разбрала за сделката, Поповска завела дело в съда с искане да бъде обявено за нищожно пълномощното, което дало право на Сукалински да се разпорежда с жилището.

Междувременно, докато се разменяли книжата по делото, Силвия Петрова продала апартамента на Антоанета Робева и договорът по сделката от 29 април 2011 г. е заверен от нотариус. Районен съд-Благоевград прогласил пълномощното за нищожно с решение на 2 март 2012 г., което влязло в сила на 29 юли 2013 г. Тогава Николина Поповска решила да си потърси по съдебен път жилището с мотива, че след като пълномощното е нищожно, то и сделката с продажбата на жилището е нищожна. Тя завела дело срещу Димитър Сукалински, Силвия Петрова и Антоанета Робева с едно основно искане – да бъде призната за собственик на апартамента. Делото е заведено през 2014 г., но към този момент не може да стартира, тъй като тримата ответници са трудно откриваеми на адресите, които са посочили.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.