Даниел Панов предлага безплатно обучение по чужди езици в детските градини

Часовете ще се дофинансират от общината

Пред близо 40 директори, педагози и служители на детските градини във Велико Търново и населените места от общината Даниел Панов предложи да се въведе обучение по чужди езици още в предучилищна възраст. Кандидатът за кмет на старата столица от партия ГЕРБ разясни, че и в момента много родители искат децата им да се запознават с английския език още в детските градини, но сами доплащат за часовете.

„Това обучение в групите на 5- и 6-годишните деца може да бъде дофинансирано от общината. Така най-малките ще влизат подготвени по чужд език в класната стая. Идеята ми е на базата и на последните промени в Закона за предучилищното и училищно образование”, продължи Панов, а събралите се педагози от детските градини одобриха предложението.

Срещата премина при засилен интерес и се превърна в ползотворна дискусия за бъдещето на детските градини. „За нас това не е предизборно мероприятие, а обикновено работно събиране, каквито сме имали много през годините. Надяваме се, че положителната тенденция в датските градини ще продължи и през следващите четири години. Даниел Панов е бил сред хората”, сподели от името на колектива директорът на детска градина „Слънце” Албена Генчева. Пожеланието към кандидата за кмет на община Велико Търново от ГЕРБ бе да започне втория си кметски мандат още на 26 октомври. 

Всички участници в дискусията бяха единодушни, че през последния мандат община Велико Търново и Даниел Панов в ролята му на кмет са направили много за детските градини.

„Заплатите ни излязоха от фризера и не са в застой, единствено при нас в цяла България има психолози”, споменаха директори на учебните заведения за най-малките.
Пред работещите в детските градини Даниел Панов припомни, че предстои въвеждането на видеонаблюдение, за да се подобри охранителната дейност. През следващата година активно ще се работи и по реконструкцията на детските площадки в учебните бази.

„Само три детски градини все още нямат проекти по мерките за енергийната ефективност, но и те ще бъдат изготвени в новия програмен период. Всички останали сгради или вече са санирани, или имат одобрени проекти с финансиране по различни програми”, завърши Даниел Панов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони