Ударената учителка: Тогава не се изплаших, но чувствам, че започвам да рухвам

Ефективна присъда за побой над учител. Такова наказание искат за майката, ударила тяхна колежка, преподавателите от сливенското училище "Братя Миладинови".

Те твърдят, че често са заплашвани от родители, съобщи bTV.

Два дни след нападението над преподавател, в най-голямото сливенско училище все още обсъждат родителската агресия. Според колегите на битата учителка държавата трябва да се намеси и да защити съсловието.

"Законова стабилна основа трябва да има за защита на българския учител. Заставам твърдо зад колежката и смятам, че трябва да има ефективно наказание", заяви Павлина Вълкова.

"Не бива да се допуска българския учител да бъде обиждан, бит и хулен", каза Евгения Митева.

Следите от удара учителката Янка Цанева крие зад тъмни очила. Идва на работа, въпреки здравословните си проблеми, които стресът е отключил.

"Тогава не се изплаших, но вчера, просто чувствам, че започвам да рухвам", споделя Янка Цанева.

Учителката разказва, че наказала 6-годишния Иван, но не го е ударила, както твърди майка му.

"Седнал до Дочка и в този момент, в който аз съм при децата, започнал да я опипва. Отивам до него и казвам - виж какво, ставай веднага и ела тук да седнеш до мен, сядаш и не мърдаш, това ще ти е наказанието", разказва учителката.

"Детето ми каза и съучениците му казаха, че го ударила. И аз отидох и я ударих, насиних й окото", обясни майката на момчето.

До няколко дни Сливенският съд ще повдигне обвинение срещу майката. От днес в училището се въвежда строг пропускателен режим, родители няма да се допускат в класните стаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини