Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

Маркират дървесина с пластини срещу крадци и бракониери

Държавното ловно стопанство в Тервел, в което годишно се добиват около 50 000 куб. м дърва, ще въведе до дни нова технология за контрол и проследяване на отрязаната в горите дървесината, съобщи директорът на стопанството Цветелин Миланов. За да се избегне незаконната сеч и кражбата на дървесина, трупите ще се обозначават допълнително с контролна горска марка и с пластмасови пластини в сигнални цветове, върху които ще има индивидуален идентификационен номер.

Преди да бъде поставен върху пластината, всеки номер ще бъде въведен в електронна система, за да може да бъде проследен пътя на дървесината до крайния потребител. Тази практика отдавна е утвърдена в Европа, обясни Миланов. Първите количества пластини ще пристигнат в Тервел на 5 октомври и веднага ще започне полагането им върху трупите.

Паралелно в стопанството подготвят 71 000 декара площи за есенно залесяване с церови фиданки. В засаждането им ще участват и децата от кръжока “Зелени патрули” на местното СОУ “Йордан Йовков”.

За зимния сезон се стяга и техниката за прокарване на пъртини при снеговалеж, приготвят се солища, хранилки с груб и концентриран фураж за подхранване на дивеча, отчете Миланов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.