Загиналият край Шумен e известен преводач

Мъжът, който загина при тежък пътен инцидент край шуменското село Радко Димитриево към 18,20 часа в четвъртък, е известният преводач на Стивън Кинг и автор на фантастика Адриан Лазаровски/39г./ от Варна. БМВ-то му се блъснало в товарен товарен автомобил "Скания", натоварен със зеленчуци.

Леката кола се движела в посока Карнобат и навлязла в лентата за движение на камиона. 34-годишният шофьор Л.Л. разказал, че видял колата срещу себе си и започнал да подава звукови и светлинни сигнали. Дори опитал да избегне сблъсък, но неуспешно. При челния удар БМВ-то било със мачкана предна част. Спасителен екип рязал купето, за да измъкне шофьора. Въздушната възглавница се отворила, но това не го спасило.
По първоначална информация беше съобщено, че БМВ-то е изпреварвало друга кола и затова е навлязло в лентата на камиона. Водачът на сканията обаче не е видял това. Той е идвал от завой и на прав участък видял леката колата срещу себе си. В района изпреварването е позволено, но мястото е опасно.

Водачът на товарния автомобил Л.Л./34г./ е тестван за алкохол, наличие не е установено. Продължава работата по установяване на причините, довели до инцидента продължава. Загиналият е получил травми несъвместими с живота, включително и черепно-мозъчна. В петък аутопсия ще изяснява причините за смъртта.

Лазаровсик има преведени над 45 книги от руски и английски език. Сред преведените от него автори са Владимир Набоков, Рей Бредбъри, Стивън Кинг. Съставител и преводач е на сборниците "Шепнещият в тъмнината" и "Възкресителят" на Хауърд Лъвкрафт, на "Двойната сянка" и "Махалото на шестото време" - стихове от Даниил Хармс. Работи и в областта на преводната детска литература. Работил е и като музакален журналист.
Снимка

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони