В Асеново кандидатите на ГЕРБ обещаха младежки клуб, безжичен интернет, ремонт на пътищата и нови детски площадки

„За този мандат успяхме да подобрим някои неща в Асеново, ако гласувате за мен и моите колеги с № 6 в бюлетината, ще продължим заедно започнатото. През тези години вие имахте нужда от моята подкрепа като кмет на Общината, а ето - сега аз имам нужда от вашата.” С тези думи се обърна към жителите на с. Асеново кандидатът за кмет на Стражица от ПП ГЕРБ инж. Детелина Борисова по време на срещите си с избиратели. Заедно с нея с хората в стражишкото село се срещнаха и кандидатите за съветници Иван Иванов, Стефан Иванов и Христина Любенова, както и Нели Тодорова, кандидат на ГЕРБ за Асеново. Кандидатите на ГЕРБ гостуваха първо на пенсионерски клуб „Люляците”. Те бяха посрещнати сърдечно от председателката на клуба Николина Петрова и от още 15 жени и мъже. Баба Неделка ги поздрави със стара местна песен „Влюбили се двама млади”, а пенсионерите почерпиха своите гости със сладки и пуканки.

„Знаете какво свършихме през този мандат за Асеново, се обърна инж. Борисова към възрастните хора. „Ремонтирахме детската градина и направихме нова отоплителна инсталация, монтирахме детска площадка, асфалтирахме частично основните улици в селото, сега довършваме и подпорната стена на моста. Но има още много за правене. Подкрепете ГЕРБ на тези избори и тази млада и енергична жена за кмет на Асеново, за да продължим заедно да обновяваме Асеново.” По-късно кандидатите на ГЕРБ проведоха импровизирани срещи с жители по улиците на Асеново. След разговорите, като най- спешни бяха очертани създаването на младежки клуб, оборудван с компютри, в който младите хора да прекарват свободното си време и да се забавляват, доставка на безжичен интернет до обществени сгради, ремонт и монтиране на ограда и на навеси на гробищния парк.

Инж. Борисова сподели, че ще търси възможност по оперативните програми да се кандидатства с проект за широколентов интернет за цялата Община и обеща обособяването на младежки клуб. Ремонт на пътни и тротоарни настилки, подмяна на детските съоръжения в ЦДГ, още една детска площадка, разписване на проект за ремонт на читалището, бяха сред част от ангажиментите, които поеха кандидатите на ГЕРБ. Инж. Борисова подчерта, че чрез новите схеми за заетост по ОП „РЧР”, могат да се осигурят нови работни места за пазачи, охранители на парковете, хигиенисти др. На връщане от Асеново тя посети моста на пътя Стражица – Асеново, който се ремонтира усилено. По време на нейния мандат бе спечелен проект, чрез който Междуведомствената комисия за възстановяване към МС отпусна средства за изграждане на нова подпорна стена. Старата стена бе компрометирана, асфалтовата настилка бе напукана и пътят бе започнал да се свлича. Критичното състояние на моста създаде опасност за изолация на селото, тъй като това трасе няма алтернатива и е единственият път за асеновчани. Чрез новото съоръжение се ограничават ерозионните процеси и няма опасност тежкотоварните автомобили да повредят моста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини