Димитър Николов: Здравето и образованието на бургазлии са приоритет

"Здравето и образованието на бургазлии са приоритет в моята програма." Това каза при представяне на платформата си за работа през третия мандат Димитър Николов- кандидат- кметът на ГЕРБ в морския град.

Николов обяви, че за Онкологичния център и Бургаската болница /МБАЛ/, ще бъдат закупени нови технологични апарати, ще се привличат специалисти и в Бургас ще бъде изграден нов Медицински факутет. Ще бъде разкрит фонд "За здравето на Бургас".

"В Бургас вече са подписани 150 проекти за саниране, с което се нареждаме сред градовете с най- много подписани проекти", каза Димитър Николов. Освен новите атракциони на града- остров "Света Анастасия" и възстановеното древното селище с минерални извори "Акве Калиде", ще бъде изградено ново пристанище в рибарското селище Ченгене скеле и към него- построен уникален атракцион с рибарски хижи.

Бившата "Немска болница" ще има нов живот- ще се превърне в огромна ултрамодерна библиотека, а до края на годината ще стартира и проектът за Интегриран градски транспорт. Акцентите в програмата са в много и различни други области. И в момента в Бургас се изпълняват много проекти. "Забелязвам, че като излязох в отпуск има леко отпускане от страна на фирмите, които ги работят, така че започвам незабавни и непрекъснати проверки", каза още Николов и обясни, че ще заложи на скромна и позитивна кампания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони