Бекер спря Григор за 94 минути в Куала Лумпур

Григор Димитров бе спрян още на четвъртфинала на турнира по тенис в Куала Лумпур с награден фонд 1,1 милиона долара. Най-добрата ракета на България загуби от опитния германец Бенямин Бекер с 4:6, 6:7. Немецът няма нищо общо с много по-успелия си сънародник на корта Борис Бекер. 34-годишният съперник на Гришо прекърши съпротивата му точно за 94 минути игра на централния корт на състезанието. Германецът е № 74 в световната ранглиста.

Димитров се представи по-добре, отколкото в предишния си мач срещу Жоао Соуса. Но това не стигна Григор да успее да осъществи същия обрат, както и срещу португалеца. И ден по-рано, и сега българинът загуби първия сет в двубоя.
Германецът стигна до бърз пробив в началото, което се оказа достатъчно да спечели първата част. Във втория сет Григор първи стигна до пробив на подаването на съперника си, но малко по-късно допусна да му се случи същото. Стигна се до тайбрек, който Бекер приключи с топовен ас в момента, когато разполагаше с три мачбола и реализира още първия.

Междувременно Цветана Пиронкова започва участието си в турнира “Чайна Оупън” в Пекин срещу състезателка от квалификациите. При успех пловдивчанката може да излезе отново срещу Камила Джорджи. Преди седмица италианката победи Пиронкова на турнира в китайския град Ухан. Двубоят ще се случи, ако преди това Джорджи спечели срещу Тимеа Бачински - другата възможна съперничка на Цветана във II кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт