Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Охранител осъди Прокуратурата и МВР за 7000 лв заради неоснователно обвинение

Охранител от Велико Търново е осъдил Прокуратурата и МВР да му изплатят солидарно 7000 лв обезщетение заради неоснователно повдигнато обвинение. Решението е на Районния съд в старата столица от петък.

Д.К. предявил претенции към двете институции след като на 26 ноември 2007 г му било повдигнато обвинение от Районната прокуратура във Велико Търново. През 2010 г той бил оправдан напълно от две съдебни инстанции.

Заради това Д.К. депозирал жалба в съда, в която заявил, че 3 години живял под тежестта на неоснователното обвинение, с което му били нанесени неимуществени вреди. „Публичността на съдебното следствие го злепоставила пред обществото, без да е бил осъждан преди това. Повдигнатите обвинения накърнили и професионалната му репутация като охранител”, пише в решението на съда.

В следствие на обвинението Д.К. загубил работата си и се наложило да се препитава от друга по-ниско платена дейност, което се отразило на самочувтвието му и на материалното му състояние. Потърпевшият твърди, че имал и здравословни проблеми. Получил хипертония, станал нервен, затворен, подтиснат, изпитвал угризения и чувство за вина. Докато не били снети обвиненията към него трябвало да върне оръжието си, не можел да кандидатства за обявени свободни места в съдебната полиция, нямал право да работи като охранител.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Окръжния съд във Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.