Игуменът на Кладнишкия манастир: Да пазим децата от всегибелния Ян Бибиян

Игуменът на Кладнишкия манастир отец Рафаил, който бе един от малкото свещеници, които се обявиха категорично против позицията на Светия синод срещу приемането на още бежанци в България, обърна внимание на най-висшия ни църковен клир към отколешен проблем, по който църквата все още не е взела отношение.

Ето какво написа отец Рафаил във фейсбук:

"Драги читатели, всички сме чели за неблагочестивия навик на Ян Бибиян да общува отблизо с тъмни и нечисти сили, и в частност с непълнолетния дявол Фют, а това не е православно. Убеден съм, че с присъщата си мъдрост, синода ни в най-близко време ще заеме позиция и ще излезе със становище в този дух. Най-братски призовавам всички, да бъдем осторожни, и да пазим децата от всегибелния Ян Бибиян, проводник на чужди за клетата ни държава и милия ни народ влияния, като същите могат да намират утеха, разтуха и поука в "Миньоните" и "Музейко", и да растат здрави и щастливи на полза роду, и синоду. Мерси!"

Напоследък Светият синод твърде често излиза със становища по различни теми от обществения живот в страната, които предизвикват доста активни дискусии. Преди да се притесни за бъдещето на православната ни родина, подложена на изпитание заради бежанците, Патриаршията заклейми йогата и взе решение във всяка молитва да се споменава името на бившия цар и премиер Симеон Сакскобургготски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини