Полицай хванат с подкуп, граничар - с марихуана

Полицай от столичното Трето РПУ бе задържан с подкуп, а негов колега граничар от Петрич - с марихуана. И двамата униформени са подведени под отговорност, съобщиха от прокуратурата.

Матей Димитров, управител на хоспис в София, подал сигнал в полицията, че по време на инцидент в дома за болни граждани мъж е пребил негов роднина. Случаят поел младши инспектор Иван Братованов от Трето РПУ. През септември в приемна на полицейския участък Братованов и Димитров поискали 1000 лв. от човека, срещу когото бил сигналът, за да се прекрати преписката срещу него. Изнудваният обаче се оплакал в МВР. Разследващи от “Вътрешна сигурност” използвали специални разузнавателни средства и така на 2 октомври в приемната на Трето РПУ рекетираният предал белязани 500 лв. на двамата рушветчии. В този момент униформените ги оковали с белезници. От прокуратурата съобщават, че от данните в преписката, за която били искани парите, не се сочело престъпление.

Междувременно в Петрич бе спипан 36-годишен граничар, който отглеждал марихуана. В имота на Йордан Запрев били открити 22 кг растения и 632 грама изсушена дрога, скрита във варел, заровен в земята. Помагала му и 73-годишната му майка, която също е обвинена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право