МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова се срещна с жителите на селата Градец и Майор Узуново

Липсата на работни места, битовите кражби, лошото състояние на гробищните паркове и липсата на инфраструктура са сред основните проблеми, които вълнуват жителите на видинското село Майор Узуново. За повече работа, повече пари за селата и край на корупцията във всички звена се обявиха хората при срещата си с кандидата за кмет на община Видин от коалиция “Единни за промяна” Росица Кирова.

“Имаме сериозни намерения, които сме заложили в нашата програма. Такива, които ще изпълним, ако ни дадете шанс. Това, което липсва на вашето село е кмет, който да е близо до вас. Кмет, който да е достатъчно образован, за да поиска от общинската администрация да изработи проекти, с които да се усвоят повече европейски средства и те да влязат директно в хазната на селото. А не тези пари да се разделят на проценти и кметът на Видин да си прибира тези проценти в джоба. Не си мислете обаче, че положението ще се оправи само с избора на кмет. Трябва да работим всички. Аз не мога да осигуря кранове във всяко село, с които да поддържате гробищните паркове, но може по програми да се назначат 5-6 човека, които да отговарят лично пред кмета на населеното място и те да вършат тази работа. Така не само ще разкрием работни места, но ще се погрижим и за земята си”, категорична беше Кирова.

На срещата в Майор Узуново присъстваха и водачът на листата за общински съветници на коалиция “Единни за промяна” д-р Цветан Ценков, кандидатът за кмет на населеното място Красимир Георгиев и кандидатите за общински съветници Георги Георгиев и Георги Веселинов. Пред тях хората изразиха желанието си за откриване или ремонтиране на съществуващи общински сгради, които с години стоят необитаеми и заключени. Дългогодишен проблем в Майор Узуново се оказва разпадащият се храм “Св. св. Петър и Павел”, който е на повече от 100 години. Екипът на “Единни за промяна” заяви, че ако спечели местната надпревара, ще направи всичко, което зависи от общинската администрация, за да се запази не само храмът “Св. Св. Петър и Павел”, а всички храмове и паметници на културата на територията на община Видин.

Росица Кирова представи част от приоритетите в програмата на коалиция “Единни за промяна” и се запозна с проблемите и във видинското село Градец – едно от големите населени места в общината. Там хората настояха за честност и справедливост за жителите на селото, край на корупцията и по-чести срещи с жителите на Градец.

“Когато влезем в тази община, ако вие сте си избрали кмет, с когото се познавате, с когото споделяте проблемите и идеите си, и ако този кмет иска да работи в името на Градец ще бъде винаги добре дошъл. Той ще дойде с неговите идеи, ще каже какво иска да направи за населеното си място и аз мога да обещая едно нещо – за разлика от предишните кметове на община Видин, които се срещаха с кметовете на населените места веднъж на четирите години управление, то аз ще се срещам често с тях”, каза Росица Кирова.

Екипът на “Единни за промяна” заяви категорично, че срещите с гражданите на Видин и комуникацията с жителите на населените места няма да спрат след края на предизборната кампания. Напротив, те ще се засилят и това ще е една от основните движещи сили, с която Видин и регионът ще се измъкнат от окаяното и несправедливо положение, в което се намират.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.