Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Българи дариха 178 000 евро за бебето Анди Чернодробната трансплантация ще е в Германия, някой от родителите ще е донор

Младен Маринов: Предприемаме всички мерки за засилена охрана на границата

Борисов към Шарл Мишел: Безопасността на външните граници има пряко отношение към общата сигурност на ЕС

Борисов и фон дер Лайен обсъдиха проблема с мигрантите в Турция

Първите тестове за коронавирус в отбора на „Лудогорец“ са отрицателни

Турция пусна бежанците (обзор) Премиерът Борисов прати армия и жандармерия по границата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ангела Меркел разкритикува нападението срещу турски войници в Сирия

Турция е поискала от Русия незабавно да спре огъня в Идлиб

ВМА: Всички проби, изследвани за коронавирус днес, са отрицателни

Кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова се срещна с жителите на селата Градец и Майор Узуново

Липсата на работни места, битовите кражби, лошото състояние на гробищните паркове и липсата на инфраструктура са сред основните проблеми, които вълнуват жителите на видинското село Майор Узуново. За повече работа, повече пари за селата и край на корупцията във всички звена се обявиха хората при срещата си с кандидата за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна“ Росица Кирова.

„Имаме сериозни намерения, които сме заложили в нашата програма. Такива, които ще изпълним, ако ни дадете шанс. Това, което липсва на вашето село е кмет, който да е близо до вас. Кмет, който да е достатъчно образован, за да поиска от общинската администрация да изработи проекти, с които да се усвоят повече европейски средства и те да влязат директно в хазната на селото. А не тези пари да се разделят на проценти и кметът на Видин да си прибира тези проценти в джоба. Не си мислете обаче, че положението ще се оправи само с избора на кмет. Трябва да работим всички. Аз не мога да осигуря кранове във всяко село, с които да поддържате гробищните паркове, но може по програми да се назначат 5-6 човека, които да отговарят лично пред кмета на населеното място и те да вършат тази работа. Така не само ще разкрием работни места, но ще се погрижим и за земята си“, категорична беше Кирова.

На срещата в Майор Узуново присъстваха и водачът на листата за общински съветници на коалиция „Единни за промяна“ д-р Цветан Ценков, кандидатът за кмет на населеното място Красимир Георгиев и кандидатите за общински съветници Георги Георгиев и Георги Веселинов. Пред тях хората изразиха желанието си за откриване или ремонтиране на съществуващи общински сгради, които с години стоят необитаеми и заключени. Дългогодишен проблем в Майор Узуново се оказва разпадащият се храм „Св. св. Петър и Павел“, който е на повече от 100 години. Екипът на „Единни за промяна“ заяви, че ако спечели местната надпревара, ще направи всичко, което зависи от общинската администрация, за да се запази не само храмът „Св. Св. Петър и Павел“, а всички храмове и паметници на културата на територията на община Видин.

Росица Кирова представи част от приоритетите в програмата на коалиция „Единни за промяна“ и се запозна с проблемите и във видинското село Градец – едно от големите населени места в общината. Там хората настояха за честност и справедливост за жителите на селото, край на корупцията и по-чести срещи с жителите на Градец.

„Когато влезем в тази община, ако вие сте си избрали кмет, с когото се познавате, с когото споделяте проблемите и идеите си, и ако този кмет иска да работи в името на Градец ще бъде винаги добре дошъл. Той ще дойде с неговите идеи, ще каже какво иска да направи за населеното си място и аз мога да обещая едно нещо – за разлика от предишните кметове на община Видин, които се срещаха с кметовете на населените места веднъж на четирите години управление, то аз ще се срещам често с тях“, каза Росица Кирова.

Екипът на „Единни за промяна“ заяви категорично, че срещите с гражданите на Видин и комуникацията с жителите на населените места няма да спрат след края на предизборната кампания. Напротив, те ще се засилят и това ще е една от основните движещи сили, с която Видин и регионът ще се измъкнат от окаяното и несправедливо положение, в което се намират.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.