Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

Жителите на село Покрайна се оплакаха пред кандидатите от „Единни за промяна“: Не знаем къде отиват парите ни!

На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години.

„Къде отиват данъците ни, къде отиват парите ни, закриха футболния отбор и казаха, че парите са отишли при самодейния състав. Това не е така, от никой не сме взимали пари. Не знаем какво се случва в общината и по какви пътеки, дали партийни или други, се движат нашите пари“, това се чуваше в препълнения стар киносалон в Покрайна.

„Избрали сме друг модел и е важно хората да го знаят. В екипа на „Единни за промяна“ са събрани различни хора, с различни професии и занимания. Това, което обединява художника, доктора, финансиста, учителя, земеделеца е обичта към Видин и родния край. Лека промишленост, био земеделие и детски лагери са част от приоритетите в програмата ни“, обясни Росица Кирова.

Баба Йоана попита: „Вярно ли е, че ще ни направите по-хубав пазар? Аз ходя там всяка събота и децата ми казаха, че сте писали, че ще направите хубав кооперативен пазар?“.

„Да, предвидили сме изграждането на модерен кооперативен пазар върху общински терен, който в момента пустее. Красива пешеходна зона с пейки, осветление, зеленина и тоалетни. С места за поставяне на маси, които ще получавате сутрин когато отидете на пазара. Малки маси според нуждите на всеки. Еднакви. Красиви. За всеки от вас, за да може да продавате това, което сте произвели на нормално място, не сгушени по тротоарите, сред кашоните и прахоляка. Такива пазари има навсякъде в Европа. Преди повече от месец показах на д-р Ценков мястото и му разказах какво може да направим там. Заложено е и в програмата ни, тази, която държите в ръцете си. За да не се забравя. За да е ясно, че това е конкретно намерение, а не празни думи“, каза Кирова.

„Предвидили сме много неща за младите, за децата, за спорта. Аз като дете ходех на обучителни лагери. През деня работехме и се занимавахме с нещо, а вечер играехме игри. Не ни беше лошо. Защо нашите деца да не могат да ходят на лагери и да се научат да засаждат чушки и домати като в онова време? Това са неща, които вече не се учат в училище, а ние искаме нашите деца да имат навици, защо да не ги научим да се трудят?“, попита първата дама на „Единни за промяна“.

По-добра инфраструктура, развита икономика и достатъчно предприятия, където всеки да намери своето място – това са част от исканията на хората от Златорожието. „Единни за промяна“ заявиха, че ще се борят за Видин и всички населени места в региона. Условието е, че „трябва да се борим всичко заедно“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.