Ток уби енергетик в "Корабостроителница Русе"

Токов удар уби енергетик в неделя сутринта в "Корабостроителница Русе". Инцидентът е станал при ремонт на трафопост от електрическата мрежа на предприятието, съобщиха от полицията. Трудовата злополука се разследва, включително и от инспектори на областната инспекция по труда. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 134 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пристигналият екип с линейка на Центъра са спешна помощ само констатирал смъртта на загиналия. Самоличността му е установена, но засега не се съобщава в интерес на следствието. Исзяснява се дали енергетикът е бил назначен на трудов договор и минал ли е инструктаж в началото на деня за работа с висок производствен риск.

Очевидци твърдят, че от трафопоста присветнала волтова дъга и се чул вик. Когато работниците отишли в трафопоста, видели овъгленото тяло и позвънили на тел. 112.

Това е втората злополука със смъртен случай за по-малко от 2 месеца в крайдунавския град. През август т.г. 61-годишен работник падна при ремонт от мостови кран в цех на бившия комбинат за тежко машиностроене и загина на място. 61-Главният механик минал по моста на крана, а не по обезопасената пътека, за да заклини ходовите му колела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони