РИОСВ – Пловдив даде 1 месец на общините да почистят речните корита от боклуци

Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Над 1 кг хероин и боеприпаси откриха в Пловдивско, арестувани са мъж и жена

Преслава пропя на турски (ВИДЕО)

Отложиха делото за мярката на Миню Стайков, бил в болница

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Осъдиха бракониер, помлял с камъни кола на ловен шеф

Диляна Попова знае как да съблазнява (СНИМКА)

Дилър бяга с мръсна газ, спипаха го Полицейско куче надушило дрогата

Един загинал при масова стрелба в търговски център в Банкок

Пиян шофьор помете каруца, трима са в болница

Съветниците от Банско ще даряват лични пари за нуждаещи се на всяка сесия

Откриха над 6 тона месо с изтекъл срок на годност в Плевен

Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

Шарън Озбърн с изцяло бяла коса (СНИМКА)

Росица Кирова, кандидат за кмет на община Видин: Време е Видин да се събуди. Гласувайте за промяната с №11

Усилията на общината трябва да се насочат към благоустрояване на кварталите на Видин, включително и по-крайните. Това заяви кандидатката за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна“ Росица Кирова на среща с жителите на к-с „Гео Милев“. Лошо състояние на улиците, недостатъчно съдове за отпадъци, неподдържани и обхванати от бурени и храсталаци междублокови пространства, опасни детски и спортни площадки. Тези свои проблеми споделиха жителите на „Гео Милев“ с единствената дама кандидат за кмет на община Видин.

„Проблемите на всички квартали във Видин са еднакви. Те могат да се решат, ако с отпуснатите за община Видин средства по Оперативната програма „Региони в растеж“, вместо да се ремонтира централната градска част, каквито са плановете на настоящия кмет, да се ремонтират улиците и тротоарите в кварталите и се направят детски и спортни площадки, както и места за събирания на хората“, каза Росица Кирова. Тя обясни, че една от идеите на екипа на „Единни за промяна“ е да се поиска помощта на видинските архитекти, които да изготвят проекти за благоустрояване за всеки квартал, защото така ще може да бъде начертана визията за развитие на всички райони във Видин и ще се знае какво е нужно да се направи и колко средства ще са необходими.

Трябва максимално да се използват възможностите за европейско финансиране, категорична беше Кирова. Тя допълни, че в лицето на Борислав Ванков екипът на „Единни за промяна“ разполага с един изключително подготвен човек в сферата на разработването, печеленото и успешното изпълнение на проекти. Кирова подчерта, че когато се правят проекти ще се мисли в перспектива, а не само в рамките на настоящия мандат. Като порочен пример бе посочен случая с бул. „Панония“, който беше асфалтиран, въпреки че се знаеше, че там ще се копае за „водния цикъл“.

Кандидатката за кмет на Видин от „Единни за промяна“ поясни, че за да се гарантира публичния ресурс, то той ще се разходва целесъобразно и за това, което е най-нужно на хората, а не за онова, което дава най-голяма възможност да се прибере комисионна. Всички решения на общинското ръководство и общинската администрация трябва да се вземат публично и така гражданите ще знаят какво се случва и ще могат да реагират при необходимост.

Една от идеите на „Единни за промяна“ е създаването на обществен съвет, в който кварталите да имат свои представители. По този начин общинската администрация ще знае съвсем точно от какво се нуждаят хората, обясни водачът на листата с общински съветници на местната коалиция д-р Цветан Ценков.

„Ние сме най-бедните в Европа и ако това ви харесва, то изберете пак онези, които ни докараха дотук. Видин заслужава да бъде спасен. Изборите на 25 октомври не са за политиците, те са за гражданите. Затова изберете промяната с номер 11“, призова д-р Ценков.

Росица Кирова предупреди съгражданите си да са внимателни, защото може да се опитат да фалшифицират вота им. Тя коментира и практиката на купуване и продаване на гласове, като отбеляза, че ако видинчани гласуват за някого, защото им е платено, те унижават себе си, а този, който купи гласовете на гражданите, никога няма да се съобразява с тях.

„Аз и моят екип знаем как може да стане промяната, но не можем да я направим сами – нужна ни е помощта на всички граждани. Видин като че ли е един заспал град, в който хората са изпаднали в летаргия. Дайте да се събудим, защото животът си минава, докато ние спим. Време е да се случи нещо реално. Промяната ще настъпи с № 11 в интегралната бюлетина“, подчерта кандидатката за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна“ Росица Кирова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.