Арестуваха дъщерята на Цар Киро с 2 кг хероин

Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Бивша учителка кара старо „Жигули“…с листа от бръшлян

Шармантна дама събира погледите на шофьорите по сливенските улици със зеления си автомобил „Жигули“-комби. Съветската кола е ветеран от времето на социализма и днес е рядкост да се видят такива модели в движение. 62-годишната й стопанка Събина Христова обаче предизвиква сензация, защото е облепила почти целия автомобил с…изкуствени листа от бръшлян. Щом паркира пък, край комбито редовно се спират любопитни. Децата позират за селфи. Няма друго подобно возило никъде в Сливен, а вероятно и в страната.

Колата е 36-годишна, но била с нов двигател. „Е, нов, нов…Десетгодишен е, ама върши работа“ – обяснява г-жа Христова. Съобщава ни, че има 7 котки, 2 кучета и е еколог по душа. А бръшляновите листа си имали съвсем прозаична предистория. Ламарината на комбито, вярно, била изключително здрава. „Даже един японец, когото возих наскоро, я натиска с ръце и се възхити. Здраво купе, здрава кола! Днешните автомобили не са такива!“ – вмъква тя. Все пак с времето боята започнала да ръждясва. Съществувал риск да спрат от движение колата заради неугледния й външен вид. Тогава дъщеря й предложила да помогне с пари, за да си купи друг автомобил. Г-жа Христова не пожелала да вземе 4-те хиляди долара, защото с тях можела да си купи също стара кола, втора употреба. Тя нито искала да се раздели със старата си „приятелка“, нито можела да задели 500 лева за да й сложи нова боя. По време на тези събития случайно видяла предаване по един от чуждите телевизионни канали. Някакъв американец, също природолюбител – казва тя – си облепил колата с мидени черупки. Мидените черупки по обясними причини не пасвали на околната планинска среда. „Затова, като намерих подходящо лепило, залепих листа на всички ръждиви места. От миенето са започнали да избеляват, но не падат!“ – гордее се жената. Листа има почти навсякъде – върху предния капак, отстрани на вратите, върху покрива, на багажника. Там, където ръждивите петна са най-големи, е аранжиран цял букет. Собственичката подчертава, че специално е отишла в приемния ден на началника на КАТ инж.Тодор Тодоров, за да иска разрешение за украсата. Може, щом листата са в цвета на колата – казал той. Тя проявила съвсем мъничка фриволност, като върху бръшляновата пелерина на „Жигулито“-то тук-там сложила обагрени в жълто листа и огромен слънчоглед. Било за разкош и за да е в унисон със сезона.

Така се получило шикозно возило, което г-жа Христова използвала предимно за работа. Живеела във вилната зона, налагало се да пренася багаж или покупки от града. Сега обещала на приятели да им прибере гроздето от лозето. „По професия съм детска учителка. В момента имам големи вълнения, защото вече съм в официалния списък на приемните майки“ – сподели тя. Г-жа Христова вероятно отново ще посети шефа на КАТ за консултация. Идва зима и зелените листа трябвало да се сменят с подходяща за студения сезон нова украса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.