Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Румяна Бъчварова: Няма да се откажем от строгия контрол по пътищата

Няма да се откажем от строгия контрол по пътищата. Това каза вицепремиерът Румяна Бъчварова по време на пресконференция, на която бяха оповестени предложенията за законодателни промени в Закона за движение по пътищата, съобщи „Фокус”.

Бъчварова декларира политическата подкрепа за тези промени, тъй като според МВР те са абсолютно необходими. Според нея с по-строг контрол на пътя и по-високи наказания може да се излезе от сегашната ситуация на пътя. По думите й, може би някои от мерките изглеждат прекалено странни или високи, но МВР в момента няма друг избор, освен да ги предложат на народните представители и да се надява да бъдат одобрени, за да се започне по-бързото им прилагане.

„Трябва да пресечем това, което се случва по пътищата“, категорична бе Бъчварова и добави, че този разговор е започнат преди 3 месеца в Комисията по транспорт към парламента и е поет ангажимент да се подготви този проект и да бъде представен, за да може да бъде приет.

„Смятаме, че това е една много важна крачка напред към опита ни да овладеем ситуацията. Не мога да кажа със сигурност, че това ще бъде последното ни предложение. Ще следим какво е практическото отражение и ще реагираме възможно най-бързо“, заяви тя.

„В момента берем плодовете на няколко годишен отказ от системно и правилно прилагане на изискванията към водачите. Констатираме много сериозни нарушения и в нашите редици, за което също взимаме мерки. Това в пакет показва, че сме абсолютно убедени в необходимостта да действаме по този начин. Надяваме се на обществено разбиране и на подкрепа от медиите, за да започнем разясняването на тези промени и да повишим отговорността на всички, които по един или друг начин участват в пътното движение“, посочи още Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.