Румен Петков: Нека мине първия тур, тогава ще водим разговори за балотажа

В 176 общини ПП АБВ участва със самостоятелни листи за общински съветници. В 75 общини партията участва в различни коалиционни формати. Т. е. в 251 общини в страната партията със своите структури участва в предизборната надпревара с регистрирани кандидати за общински съветници. Това съобщи в Бургас зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Румен Петков отговори и на въпрос кого биха подкрепили на балотаж ако трябва да избират между кандидатите на БСП и ГЕРБ в Бургас или от кого очакват подкрепа ако техния кандидат отиде на балотаж:

Ние по принцип избягваме там където нямаме установени отношения в предизборната надпревара да се ангажираме за коментар на предстоящ балотаж по много причини. Те по никой начин не са въпрос на пазарлък. Навсякъде където вземем решение за подкрепа на участник в балотажа то ще бъде с лични разговори и на базата на аргументи от гледна точка на политиката и ангажименти които се поемат към избирателите. Но не е специфичен въпрос само за Бургас въпросът е принципен. нека да мине първия тур и ще водим конкретни разговори, каза Румен Петков.

Общо кандидатите за съветници, с които участва АБВ е около 3 000 човека в самостоятелните листи и в листите, в които участва в коалиционен формат.

АБВ е регистрирала над 3 800 членове на секционни избирателни комисии и от тях 1253 са оценени като хора с качества и са включени в ръководствата на съответните комисии.

Коментари

Задължително поле