Рап по стихове на Гео Милев, духов оркестър и нюйорски джаз

Нетрадиционно поднесена българска фолколорна музика, реге и женски хор, тибетски звуци и хенг дръм формация ще забавляват посетителите на второто издание на Sofia Fusion Fest. На 23 и 24 октомври в столичния клуб Mixtape5 ще се представят десет от най-интересните по стил и облик родни банди, а присъстващите ще видят и чуят едни от най-впечатляващите и непознати за широката публика музикални инструменти.

Сред акцентите в програмата тази година е гостуването на сръбския духов оркестър Kristijan Azirovich. В рамките на фестивала музикални сили ще обединят още “Тъпани и Гайди”, “WakeЪп project”, “Harlem Jazz”, проектът “Зората”, група “Мерудия”, хор “Кипри” и много други. Събитието започва с единствената по рода си формация “Древност и космос”, която поставя началото на първите звуколечебни концерти. Проект “Зората” пък ще демонстрира интересна комбинация между творчеството на големи български поети като Гео Милев, Христо Ботев и др. в хип-хоп вариант и под съпровод на виолончело.

Билетите вече се продават. Цената им за всеки от двата дни на събитието при предварителна продажба е 10 лв., а по време на фестивала - 15 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица