Гробар пребит след откриване на предизборна кампания в Стражица

Криминалисти разследват побой на гробар след откриване на предизборна кампания на коалиция "Бъдеще за Златарица" в балканското градче. Мистериозният екшън се разиграл около 23,15 часа в събота.

В злополучната вечер 46-годишният Стефан Сотиров присъствал като симпатизант на партийното мероприятие на коалицията, която включва ДПС, БЗНС "Ал.Стамболийски", Новото време и НДСВ. Мероприятието било в предизборния щаб на центъра на Златарица.
"След като приключи официалната част, поканих Стефан Сотиров и още едно момче да се почерпим. Изпихме по едно питие и Стефан се качи на колелото си и тръгна. След около 5 минути ми се обади по телефона и каза, че е пребит. Незабавно отидох на място и го заварих с окървавено лице. Веднага подадох сигнал на тел.112", разказа пред "Труд" Николай Коев, който е кандидат за общински съветник.

Коев допълни, че пристигнали полицаи и пред тях пострадалият обяснил, че на път за дома си в началото на мост бил пресрещнат от джип. Автомобилът заковал спирачки, изскочили трима мъже и се нахвърлили върху него. Съборили го на земята и захванали да го млатят с юмруци и ритници по цялото тяло. После се метнали в джипа и отпрашили в неизвестна посока. Стефан Сотиров твърдял, че в тъмното не разпознал биячите.

Според представители на коалицията злодеянието е извършено от политически опоненти. В Златарица пък се говори, че гробарят е бил заплашван от извършителите да не ги издава и дори не посмял да отиде в болницата да си извади медицинско удостоверение за травмите, въпреки че лицето му е обезобразено и нашарено със синини, отоци и охлузни рани. Разследващите проверяват и твърдение, че след като Коев подал сигнал на тел.112, след това се обадил повторно, за да го оттегли. Той пък отрича това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони