Съдът остави зад решетките къртицата от ДАНС

Агентът от Държавната агенция „Национална сигурност“, който бе задържан в петък заради изнасяне на държавни тайни, остава зад решетките.

Вчера съдия Величка Цанова от Софийския градски съд постанови постоянното му задържане под стража, защото имало достатъчно доказателства, че е вършил престъпления.

Мярката за неотклонение мина при пълна секретност. Гледа се при закрити врати, а от съда отказаха да съобщят дори името на агента.

Къртицата в ДАНС беше уличена от служители на „Вътрешна сигурност“ и прокурори от звено „Антикорупция“. Според разследващите той изнасял класифицирана информация за планирани действия за контрабандата и икономическата престъпност. Давал документи с информация на хора, които биха били обект на операции. Така агентът предупреждавал заподозрени и провалял арести. Такъв провал бе акцията на ГКПП-Лесово в неделя. Тя беше планирана 2 месеца и трябваше да стигне до края на корупционната верига, в която ченгета вземали подкупи от каналджии. Разследващите проверяват дали агентът има нещо общо с провала.

След края на мярката за неотклонение вчера защитата и прокуратурата отказаха коментари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право