Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Ученици работят по електромобил на „Рено“

Електромобил на „Рено“, предоставен от производителя на ученици от Франция, Италия и България гостува тази седмица в Търговище.

Колата на бъдещето може да бъде видяна до петък в Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“.

Училището е партньор по образователния проект по „Еразъм+“ и домакин на поредната работна сесия от него. От френска страна участват ученици и преподаватели от Институт „Льомоние“ в град Каен, водени от Денис Леклерк, а от Италия са от Техническия институт в Матера с ръководител Мариелла Вакаро.

30 ученици гостуват през седмицата в домовете на връстниците си в Търговище. Всеки ден те имат занятия в училищната база или в завод в града, който произвежда кабелите за автомобилите на „Рено“.

„Проектът стартира миналата година и ще приключи през юли 2017 г. Наша група от 30 ученици вече беше на визита във Франция и Италия. Предстои второ посещение. Разменяме опит за различните образователни програми и заедно предлагаме на „Рено“ идеи за усъвършенстване на електромобила. Учениците имат предложение за монтиране на фотоволтаик на покрива на колата, подобряване на батерията и други“, разказа директорът на училището в Търговище Николай Николов.

При посещението във Франция се родила идеята на колата да бъдат нарисувани знамената на страните, които участват в проекта. В задната част на електромобила пък е флагът на Европейския съюз.

„Правим и практически занятия по диагностика на електрогенератор на автомобил, техническо чертане, изработване на електронни сигнални устройства и други. В програмата има и културна част с посещения на исторически обекти“, допълни Николов. По време на гостуването в домовете на децата от Търговище гостите се запознават с нашия начин на живот, кухня и други.

На финала на проекта всички разработки на младите таланти ще бъдат предоставени на „Рено“, откъдето търсят идеи и рекламират екологичните коли, като дават достъп до тях на учениците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.