Подземен паркинг заменя търговски комплекс в Русе

Подземен паркинг с 58 места ще замени като първи етап замразения строеж на бъдещ търговско-административен комплекс зад Доходното здание в Русе, съобщиха от общинската управа. След провалената обществена поръчка местният парламент гласува цената да се увеличи от 522 000 лв. на 635 000 лв. и утвърди печелившия кандидат ДЗЗД "Интис - Бул".

Допълнителните 113 000 лв. са осигурени с корекция в местния бюджет. Те трябва да покрият нужните средства за по-добра елинсталация, настилка и пътнически асансьор на паркинга. Общественият паркинг е на кота 0 спрямо подземните нива на сградата и двупосочна рампа към тях. Той ще разшири зоната за кратковремен престой на коли в крайдунавския град.

Средно до 60 000 лв. месечно внасят платените паркинги в местния бюджет. Местата струват по левче на час или по 120 лв. годишно с абонаментна карта, като могат да се плащат и чрез смс. Общинският "паяк" прибира неправилно паркираните автомобили срещу 40 лв. Глобата пада двойно, ако собственикът е наблизо и я плати веднага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони