Изнасят на стената на позора присъда на мъж, обиждал социални служители

Районният съд във Велико Търново постанови 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за мъж, който вилнял в Дирекция "Социално подпомагане" в старата столица и обиждал служителите. Магистратите са отсъдили и обществено порицание за А.П., което да бъде изпълнено чрез публично обявяване на присъдата в кметството на великотърновското село Обединение, където живее извършителят на хулиганството. Съдът е постановил текстът на присъдата да бъде залепен на дъската за обявления за срок от един месец.

Съдът е наложил и глоби от по 1000 лв на жената на А.П. и на неговата сестра-С.Н., които също участвали в лютия скандал. Той се разразил на 19 януари тази година в Отдел "Закрила на детето" във Велико Търново.

В злополучния ден А.П., И.Й. и С.Н. влетели в социалната служба и се нахвърлили с ругатни и обиди върху служителите, които били предприели действия за отнемане на децата им и настаняването им в сиропиталище. Разярената майка и сестрата на мъжа и крещели като наричали служителките "мърши", "простачки", "идиотки".И.Й. дори скъсала документи от служебно досие и удряла с тях социалния работник И.С.

Решението на първата инстанция подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони