Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Премиерът Борисов в Брюксел: През юли ще бъде разгледана кандидатуратa ни за ERM-II

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Учим германски съд на електронно правосъдие

Апелативен съд Варна е далеч по-напред по отношение на информационните технологии, в сравнение с Областния съд в Нюрнберг. Това призна след посещението си в морската столица председателят на най-големият съд в Бавария Кристоф Щрьоц.

„Останах изненадан да видя, че Варненският апелативен съд използва по толкова много начини информационните технологии, за да достига до гражданите, дори и чрез Фейсбук. Нашият съд, а и всички останали в Германия, трябва да достигне това ниво до 2020 година“, обясни Шрьоц.

Той остана впечатлен от електронните услуги, предоставяни от съда и възможностите за отдалечен достъп до делата и информация за тях. От своя страна шефката на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян изтъкна, че това, за което родните магистрати могат само да мечтаят, сравнявайки се с германските си колеги, е материалната обезпеченост.

Аракелян изтъкна поредния отказ на финансовото министерство да актуализира възнагражденията на магистрати и съдебни служители с 12%, което следва от разпоредбите на Закона за съдебната власт. „Ние ще продължим да изпълняваме нашите функции, защото това е призванието ни, но да отказваш да изпълняваш закон, когато говориш за съдебна реформа и промяна в Конституцията, не е най-добрия знак“, допълни Аракелян.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.