Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Масажистки водят дело за дискриминация за възраст

Три масажистки, работещи към смолянска фирма, се жалват от дискриминация за това, че са обиждани за възрастта си.

Делото бе гледано във вторник от пети състав на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/. На него са присъствали и трите масажистки от Смолян и Пловдив като заинтересовани страни.

В своето оплакване до КЗД управителката на фирмата Иванка Дариткова от Смолян, с която имали договори трите жени, сочи, че е била наемателка на СПА център в комплекс на Черноморието, чиито собственици поставяли изисквания персоналът, особено масажистките, да бъдат „по-младички и с визия“. Обвинявана била, че хората, с които тя работи от години, са преобладаващо възрастни жени с неподходяща визия. Можело да не правят добри масажи, но да са младички, слабички и хубавички, коментирали още собствениците.

Управителката цитира това пред комисията, посочвайки обидата и унижението сред опитния персонал. Случката става през май м.г. в петзвезден комплекс до Созопол. Трите жени имали договори със смолянската фирма, която наела СПА центъра. „Жените са на моя възраст – 47-48 години. Не искаха да работят с тях, изтъквайки че нямали „визия“, а никой не ме попита за подготовката им. А аз мисля, че когато работиш в петзвезден комплекс трябва да предлагаш най-доброто качество. Това са опитни специалисти, които имат не само нужната квалификация, но и редица специализации. Работят между 5 и 10 години в тази сфера. А ги обиждаха, че не били за там, били стари и не отговаряли на визията на комплекса. Прекратих договора с комплекса, тъй като никоя от жените не искаше да работи там, заради обидите. Искаме извинение за отношението, това е целта ни“, заяви Иванка Дариткова.

Преписката по казуса е обявена за решаване от тричленния състав, който разглежда казуси за дискриминация по възраст, увреждане и т.н., съобщиха от КЗД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.