На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Клаудия Кардинале избра Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi

Маестро Марко Лукиари ще приготви специално за нея любимото й ястие „Талята ди карне“

Клаудия Кардинале ще обядва с видни италианци в София в сряда. Актрисата пристига у нас за премиерата на 140-я филм в кариерата си “Имало едно време един уестърн” на режисьора Борис Десподов. Освен официалното му представяне, програмата на звездата включва получаване на почетната степен Doctor Honoris Causa на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафоф”, както и срещи с Министъра на Културата – Вежди Рашидов, кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова и с Н.Пр. Марко Контичели – посланик на Република Италия в София.

За своя VIP обяд Клаудия Кардинале е избрала Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi в центъра на столицата, предпочитан от нейни сънародници, като Андреа Бочели и Ерос Рамацоти, както и от Лара Фабиан, Ейдриън Броуди и множество български творци – Иван Лечев, Ирмена Чичикова, Милица Гладнишка, Йордан Йовчев и много други.

Менюто на Къщата на италианските традиции предлага някои от най-популярните традиционни ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство – Неапол в областта Кампания. От там е и главният готвач Марко Лукиари, който идва в България след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания.

От менюто специално за Клаудия Кардинале маестро Лукиари е подготвил любимото й ястие „Талята ди карне“ – крехък телешки антрекот с рукола. Останалите гости на обяда ще могат да се насладят на кулинарни специалитети като неаполитанска „Пармеджана“, „Сойола ала Амалфитана“ (запечено филе от морски език с лимон и каперси), Бакала ала Неаполитана“ (хрупкаво филе от риба треска със сотиран зелен боб и чери домати), както и класически неаполитански ястия, като Пица „Тронкето“ и Равиоли с рикота, спанак и крем от зеленчуци.
Всичко това прекрасно се съчетава в Траторията с изключителната листа с над 100 вина от всички региони на Италия, подбрани от най-известните изби.

Освен заради великолепна храна и напитки, Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” е избрана да посрещне официалния обяд и заради автентичния си интериорен дизайн в две тематични зали и великолепна градина, които пресъздават духа, уюта и топлите цветове на Италия.

Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” е на ул. “Георги С. Раковски” 174 и на trattoria.bg.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.