Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Клаудия Кардинале избра Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi

Маестро Марко Лукиари ще приготви специално за нея любимото й ястие „Талята ди карне“

Клаудия Кардинале ще обядва с видни италианци в София в сряда. Актрисата пристига у нас за премиерата на 140-я филм в кариерата си “Имало едно време един уестърн” на режисьора Борис Десподов. Освен официалното му представяне, програмата на звездата включва получаване на почетната степен Doctor Honoris Causa на НАТФИЗ “Кръстьо Сарафоф”, както и срещи с Министъра на Културата – Вежди Рашидов, кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова и с Н.Пр. Марко Контичели – посланик на Република Италия в София.

За своя VIP обяд Клаудия Кардинале е избрала Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi в центъра на столицата, предпочитан от нейни сънародници, като Андреа Бочели и Ерос Рамацоти, както и от Лара Фабиан, Ейдриън Броуди и множество български творци – Иван Лечев, Ирмена Чичикова, Милица Гладнишка, Йордан Йовчев и много други.

Менюто на Къщата на италианските традиции предлага някои от най-популярните традиционни ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство – Неапол в областта Кампания. От там е и главният готвач Марко Лукиари, който идва в България след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания.

От менюто специално за Клаудия Кардинале маестро Лукиари е подготвил любимото й ястие „Талята ди карне“ – крехък телешки антрекот с рукола. Останалите гости на обяда ще могат да се насладят на кулинарни специалитети като неаполитанска „Пармеджана“, „Сойола ала Амалфитана“ (запечено филе от морски език с лимон и каперси), Бакала ала Неаполитана“ (хрупкаво филе от риба треска със сотиран зелен боб и чери домати), както и класически неаполитански ястия, като Пица „Тронкето“ и Равиоли с рикота, спанак и крем от зеленчуци.
Всичко това прекрасно се съчетава в Траторията с изключителната листа с над 100 вина от всички региони на Италия, подбрани от най-известните изби.

Освен заради великолепна храна и напитки, Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ е избрана да посрещне официалния обяд и заради автентичния си интериорен дизайн в две тематични зали и великолепна градина, които пресъздават духа, уюта и топлите цветове на Италия.

Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” е на ул. “Георги С. Раковски” 174 и на trattoria.bg.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.