Лидерът на БСП Михаил Миков: Политиката на правителството убива България

„Политиката на правителството убива България. Над 13 000 български деца трябваше тази година да тръгнат в първи клас, но не се записаха заради икономическата имиграция на родителите им, резултат от дясното управление на страната.“ Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на лявата партия, при посещението си в с. Щипско, община Вълчи дол, където се срещна с избиратели и подкрепи кандидата за кмет от БСП на общината Йорданка Колева и кандидати за кметове на населени места там. Той подчерта, че единствено БСП е направила своя платформа с важните за страната леви стандарти, чието спазване може да доведе до подобряване живота на хората, каквато е целта на БСП. Лидерът на социалистите призова хората да не се поддават на напразните обещания на другите политически сили, а да застанат твърдо зад БСП.

Пред събралите се Миков обясни, защо хората трябва да застанат зад БСП. Той припомни редица от инициативите на левицата, като въвеждането на по-справедливото данъчно облагане, съобразно доходите на хората, желанието на левицата да не се финансират с пари на данъкоплатеца частни училища и твърдата позиция- възрастта за пенсиониране да не се вдига. Председателят на БСП подчерта и несправедливата към болните българи реформа в здравеопазването, която ги принуждава да чакат за лечение, а ако не искат – да си го платят, при положение, че си плащат здравните вноски. „Едно от първите обещания на управляващите бе да не се вдигат данъците на все по-обедняващия българин. А какво се оказа в последствие – те отмениха правителственото решение по времето на управление на левицата, в края на годината да се връща 10% данък на най-бедните хора в страната“, припомни той.

По-късно през деня председателят на БСП ще посети и гр. Добрич, където той ще се разходи по пешеходната улица в града, заедно с кандидатите за кметове на БСП от общините на областта и младежи. От 16:30 часа ще започне брифинг пред хотел „Добруджа“.

След това ще отпътува за Варна, където от 18:30 часа в кв. Чайка, Михаил Миков ще даде старт на предизборната кампания там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини