На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Михаил Миков: Националният интерес на България е несъвместим с въвличането й в конфликти

За страната е по-важно да поиска отмяна на санкциите срещу Русия и да потърси компенсации от ЕС

„Преди малко получих писмо от ПП „АТАКА“, с което молят нашата парламентарна група да им преотстъпи правото си утре за предложения за точки в дневния ред. Целта – те да внесат проекторешение за присъединяване на България в коалицията срещу Ислямска държава, водена от Русия”. Това сподели в профила си във фейсбук председателят на БСП Михаил Миков. В тази връзка той заявява, че националният интерес на България е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти.

„Нито е разумно правителството да провежда семинари на сирийската опозиция в Правец, нито да не допуска руски самолети да прелитат над България. Но още по-неразумно е да пращаме българи да воюват в конфликт, който по много от своите белези е мюсюлмански вътрешнорелигиозен”, пише още Миков. Според него е нелепо да си представим държави във военна коалиция, които едновременно с това са в режим на санкции и контрасанкции една спрямо друга.

„В тази си част писмото има приносен момент към световната история. Също толкова нелепо е искането на фона на усилията на управляващите, които подкрепя и АТАКА, да дадат на концесия отбраната на небето на България. Ние тези чужди самолети ли ще пращаме да воюват в Сирия или МИГ-овете, които не могат да летят, защото някой скри договора за ремонта им?”, пита Миков. По думите му включването на точки в дневния ред е едно от малкото запазени права, които ползва опозицията в нашето Народно събрание.

„Затова ми се видя странно участници в управлението да искат от опозицията да се откаже от това свое право. Мисля, че това не е редно и не бива нито да се иска, още по-малко – да се допуска”, категоричен е лидерът на БСП.

Миков заявява, че от ляво няма да приемат абсурдното предложение на ПП „АТАКА“. „Струва ми се, че в дневния ред на България е далеч по-важно да се иска отмяната на санкциите срещу Русия и търсене на възможности за компенсиране на последиците за българската икономика и гражданите, а не въвличането на България във война”, подчертава председателят на социалистите. Той допълва, че утре ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще използва правата си по закон и ще поиска за седми пореден път Народното събрание да вземе решение за отмяна на санкциите срещу Русия и ще призове правителството да иска компенсации от Европейския съюз. „Това изисква българският интерес, това искат повечето българи”, завършва Михаил Миков.

Пълният текст на изявлението:

Приятели!

Преди малко получих писмо от ПП „АТАКА“, с което молят нашата парламентарна група да им преотстъпи правото си утре за предложения за точки в дневния ред. Целта – те да внесат проекторешение за присъединяване на България в коалицията срещу Ислямска държава, водена от Русия. Това писмо ме учуди – толкова много, че реших да споделя с Вас поне първите си размисли по въпроса.

Преди всичко мисля, че националният интерес на България е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти. Нито е разумно правителството да провежда семинари на сирийската опозиция в Правец, нито да не допуска руски самолети да прелитат над България. Но още по-неразумно е да пращаме българи да воюват в конфликт, който по много от своите белези е мюсюлмански вътрешнорелигиозен.

Не знам кой как мисли нещата, но ми се вижда достатъчно нелепо да си представим държави във военна коалиция, които едновременно с това са в режим на санкции и контрасанкции една спрямо друга. В тази си част писмото има приносен момент към световната история.
Също толкова нелепо е искането на фона на усилията на управляващите, които подкрепя и АТАКА, да дадат на концесия отбраната на небето на България. Ние тези чужди самолети ли ще пращаме да воюват в Сирия или МИГ-овете, които не могат да летят, защото някой скри договора за ремонта им?

Включването на точки в дневния ред е едно от малкото запазени права, които ползва опозицията в нашето Народно събрание. Затова ми се видя странно участници в управлението да искат от опозицията да се откаже от това свое право. Мисля, че това не е редно и не бива нито да се иска, още по-малко – да се допуска.

Поради тези, а и поради още ред други причини, ние, разбира се, няма да приемем абсурдното предложение на ПП „АТАКА“. Струва ми се, че в дневния ред на България е далеч по-важно да се иска отмяната на санкциите срещу Русия и търсене на възможности за компенсиране на последиците за българската икономика и гражданите, а не въвличането на България във война. Затова още утре нашата парламентарна група ще използва правата си по закон и ще поиска за седми пореден път Народното събрание да вземе решение за отмяна на санкциите срещу Русия и ще призове правителството да иска компенсации от Европейския съюз. Това изисква българският интерес, това искат повечето българи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.