Арестуваха майка и син след акция на криминалисти в Столипиново

75 млн. долара за щетите от земетресенията в източната част на Турция

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Гешев: Олигарсите искат слаба и неработеща прокуратура

Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Ненчев вдигна цените за миговете

Военният министър Николай Ненчев изпадна в нова аритметическа криза. Пред депутатите от комисията по отбрана в парламента той заяви, че ремонтът на един двигател за МиГ-29 ще струва 1,023 млн. евро (всеки самолет е с по два двигателя). Договорът с Полша бил финализиран. Четири дни преди това също в парламента Ненчев обясни, че ремонтът на цял изтребител в Полша ще струва на данъкоплатците 1,2 млн. лв.

Министърът определи като „изключително изгоден“ договора. Ненчев припомни, че няма да се плаща и 20% ДДС и други 9% данъци и такси, тъй като става дума за вътрешнообщностна поръчка. Поляците били толкова щедри към нас, че 20 дни след окончателното влизане на договора в сила ще ни доставят безплатно два ремонтирани двигателя, които ще може да използваме две години.

Министърът обяви, че решението му да подпише договора вече се подкрепя „включително и от депутатите на БСП“. След заседанието на комисията Ангел Найденов от БСП заяви, че остава искането на левицата Ненчев да бъде отстранен от правителството. Той коментира, че не знае откъде военният министър е останал с впечатление, че е получил подкрепата и на депутатите от БСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.