Ненчев вдигна цените за миговете

Военният министър Николай Ненчев изпадна в нова аритметическа криза. Пред депутатите от комисията по отбрана в парламента той заяви, че ремонтът на един двигател за МиГ-29 ще струва 1,023 млн. евро (всеки самолет е с по два двигателя). Договорът с Полша бил финализиран. Четири дни преди това също в парламента Ненчев обясни, че ремонтът на цял изтребител в Полша ще струва на данъкоплатците 1,2 млн. лв.

Министърът определи като „изключително изгоден" договора. Ненчев припомни, че няма да се плаща и 20% ДДС и други 9% данъци и такси, тъй като става дума за вътрешнообщностна поръчка. Поляците били толкова щедри към нас, че 20 дни след окончателното влизане на договора в сила ще ни доставят безплатно два ремонтирани двигателя, които ще може да използваме две години.

Министърът обяви, че решението му да подпише договора вече се подкрепя „включително и от депутатите на БСП". След заседанието на комисията Ангел Найденов от БСП заяви, че остава искането на левицата Ненчев да бъде отстранен от правителството. Той коментира, че не знае откъде военният министър е останал с впечатление, че е получил подкрепата и на депутатите от БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини