Кон, изскочил на пътя, потроши контраразузнавач

60-годишен бивш служител на военното контраразузнаване Иван Кесев от Кресна е пострадал в сблъсъка с кон на Предела. Животното изскочило внезапно на пътя от мъглата и се блъснало в джипа на Кесев. Инцидентът е станал завчера на път II-19.

Мъжът се е движил в посока от Предел към Разлог, управлявайки личния си автомобил Форд „Маверик”, пише в. „Струма”. Внезапно от дерето на платното изскочил кон и водачът се врязал в него. Видимостта била ограничена поради сутрешната гъста мъгла, Кесев забелязал животното в последния момент и не могъл да избегне удара. За късмет оцелял, но в резултат на ПТП-то и счупените стъкла на автомобила получил разкъсно-контузни рани в областта на главата и ръцете.

Облян в кръв, се опитал да спре някой от преминаващите автомобили, за да потърси помощ , но никой не спрял. С повредена и изпочупена кола Иван Кесев сам отишъл в Спешния център на МБАЛ-Разлог, където му е оказана първа помощ. Раните са обработени и зашити. Той е с външни и вътрешни шевове в дясната половина на главата - над дясното око и дясната буза. Пробата за наличие на алкохол е отрицателна. Настанен е за лечение в хирургичното отделение в стабилно състояние, без опасност за живота.

Разстроен от безотговорното отношение на стопанина на животните и липсата на състрадателност у хората, вчера от болничното си легло Кесев разказа за преживения кошмар: „Движението срещу мен беше голямо, имаше и мъгла. В последния момент ми блесна едното око на коня, веднага набих спирачки, но той изскочи внезапно на пътя и не можах да избегна удара, въпреки че карах бавно. Конят буквално ме спря като преграда. Късмет е, че на седалката до мен нямаше никого, иначе сигурно щеше да остане на място. Бяха стадо и излизаха от дерето направо на пътя. Като спрях джипа, слязох, бях целия в кръв и започнах да махам с ръце на преминаващите автомобили, за да искам помощ, никой не спря. Принудих се да дойда сам в Спешния център със счупен радиатор на автомобила, изпочупени стъкла и фар. Ако бях останал там, насред пътя, в тази мъгла и това движение, щеше да стане и по-сериозно нещастие, затова предпочетох да рискувам и да тръгна сам за болницата в Разлог, която беше най-близо. Ето, това сме хората, никой не прояви състрадателност, да спре и да помогне, никой, нито един българин”, разказа потресеният Иван Кесев, който е потресен от безчувствието на хората.

Той разказа още, че покрай пътя не е имало никакви предпазни огради или електропастир, които да спрат стадото коне да не излизат на пътното платно. По груба оценка на пострадалия щетата на джипа възлиза на около 2 000 лв.

За случая е подаден сигнал и в РУП-Разлог. Все още не е установено със сигурност на кого от животновъдите, отглеждащи стадата си в района, е конят, тъй като животното, което е предизвикало катастрофата, не е имало ушна марка, по която лесно може да се стигне до собственика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини