Антитерористи иззеха оръжие и взривове в берковско село

Куп незаконно оръжие и взривни вещества, които могат да сринат цял квартал, откриха полицаи в село край Берковица. В акцията по конфискацията на пушкалата и експолизивите се включиха и екип антитерористи, пожарникари и медици, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник след сигнал за притежаване на голямо количество нелегално оръжие и боеприпаси служители на реда влезли в две къщи в село Гаганица. В дома на 72 годишния Георги А. са намерени и иззети 4 въздушни пушки, пригодени да стрелят с патрони 22 калибър, въздушен пистолет, преработен за стрелба също с 22 калибър патрони, три газови пистолета, два от които с разпробита цев и свалена муфа, огнеупорен и детонационен шнур, 16 капсул детонатори, шашка тротил, пет пръчки амонит, един килограм барут и 640 патрона различен калибър. За да приберат експлозивите, които са с голяма разрушителна сила, криминалистите извикали група от Специализирания отряд за борба с тероризма в София, а за безопасността на полицаите и жителите на селото бдели и екипи огнеборци и медици от "Спешна помощ".

В къщата на Богомил Д./64 г./ в същото село пък били открити 2 пневматични пушки и 6 ловни патрона. Във вилата на мъжа е намерена и цев за ловно оръжие.

Полицаите от Монтана са открили и открадната преди дни ловна пушка ИЖ от село Черни връх. Оказало се, че чифтето е задигнато от Тома К./27 г./ и вече продадено в близко село. Акцията в Берковско е пета поред операция за конфискуване на нелегални бойни арсенали. "Сред населението има голямо количество незаконно оръжие, с което предимно се бракониерства, но то може да служи и за извършване на тежки престъпления. Извършват се експертизи дали пушкалата са ползвани за убийства и грабежи", коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини