Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Даниел Панов: Трапезица ще приема туристи до една година

Дима Максимова

Даниел Панов обяви, че крепостта Трапезица ще приема туристи и ще бъде отворена до една година. В момента на историческия хълм се реализира проект за реставрация, социализация и подобряване на туристическата инфраструктура. Финансирането в размер на близо 3 милиона лева бе осигурено от фондация от Азербайджан. Възстановява се част от западната крепостна стена, три църкви, оформя се атрактивен музей и се създава централна туристическа алея.

Основната заслуга проектът да се случи е на Даниел Панов. В ролята си на кмет на община Велико Търново в мандат 2011-2015 г. той направи впечатляваща презентация пред президента на Азербайджан Илхам Алиев. Панов бе единственият кмет, който бе поканен на официалната среща между Алиев и премиера на България Бойко Борисов.

„Трапезица е крепост, която е свързана не само с историята на Велико Търново, но и на България. Стараем се не само да съхраняваме и пазим културно-историческото наследство, но и да отваряме нови обекти и атракции, които за удължават престоя на туристите”, обясни Даниел Панов. Разширяването на Мултимедийния посетителски център „Втора българска държава”с още два етажа /близо 1000 кв.м./ също е вече предначертан проект за развитието на туризма в настоящия планов период на европейските програми, изготвен от екипа на Даниел Панов. Същото важи за разработките за цялостна реконструкция на 36 улици, площадни пространства, изгледни площадки и музейни сгради в старата градска част, както и за оформянето на археологически парк в квартал „Асенов”. Всички проекти са с гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”, с вече внесена инвестиционна програма.

Цветан Цветанов: Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да продължи работа от 26 октомври

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов похвали Даниел Панов за новия парк „Света гора”, изграден по европейски проект върху 537 декара от едноименния хълм. Цветанов разгледа спортните съоръжения и атракции. За кратко време двамата се срещнаха с десетки великотърновци, като от всеки получиха положителен отговор за напредъка на града.

„За да има още видими резултати, трябва да излезете и да гласувате. Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да спечели убедително и да продължи с работата още от 26 октомври”, обърна се към великотърновци Цветан Цветанов. Даниел Панов отговори, че вече има концепция за нови паркове, които да бъдат създадени в кварталите на Велико Търново.

Облагородяването на населените места също ще продължи, подчерта Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.