Емил Радев: ЕК одобри българската програма за борба с двойните стандарти на храните ЕС е на 100% ангажиран с проблема с чумата, каза евродепутатът

Рекордно високи температури в Япония

Кола помете велосипедист на АМ „Хемус“

40-годишен моторист загина на място след почерпка с приятели

Доналд Тръмп смята, че ФБР незаконно е шпионирало изборната му кампания

Сръбският президент Вучич: Задминахме България по стандарт

Пожар изпепели два автомобила в Търново

Надуваемото пиле с лице на Тръмп пристигна в Сан Франциско

Съдът отмени глоба на шофьор, карал насрещно в аварийната лента на магистрала „Марица“

Засилени проверки на тирове и автобуси за застраховка и винетка

Майстори от Габрово участват в инициативи на Националния музеен комплекс АСТРА в Румъния

Гришо и Никол разменят ласки в Сен Тропе (СНИМКИ)

Участието в ERM II засега се отлага Целта е партньорите да са сигурни, че финансовият ни сектор е стабилен, а рисковете са управляеми

Д-р Дечо Дечев: Приех поста в НЗОК, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане

Румен Порожанов: Все още не е ясно как точно чумата по животните е дошла у нас

Даниел Панов: Трапезица ще приема туристи до една година

Дима Максимова

Даниел Панов обяви, че крепостта Трапезица ще приема туристи и ще бъде отворена до една година. В момента на историческия хълм се реализира проект за реставрация, социализация и подобряване на туристическата инфраструктура. Финансирането в размер на близо 3 милиона лева бе осигурено от фондация от Азербайджан. Възстановява се част от западната крепостна стена, три църкви, оформя се атрактивен музей и се създава централна туристическа алея.

Основната заслуга проектът да се случи е на Даниел Панов. В ролята си на кмет на община Велико Търново в мандат 2011-2015 г. той направи впечатляваща презентация пред президента на Азербайджан Илхам Алиев. Панов бе единственият кмет, който бе поканен на официалната среща между Алиев и премиера на България Бойко Борисов.

„Трапезица е крепост, която е свързана не само с историята на Велико Търново, но и на България. Стараем се не само да съхраняваме и пазим културно-историческото наследство, но и да отваряме нови обекти и атракции, които за удължават престоя на туристите”, обясни Даниел Панов. Разширяването на Мултимедийния посетителски център „Втора българска държава”с още два етажа /близо 1000 кв.м./ също е вече предначертан проект за развитието на туризма в настоящия планов период на европейските програми, изготвен от екипа на Даниел Панов. Същото важи за разработките за цялостна реконструкция на 36 улици, площадни пространства, изгледни площадки и музейни сгради в старата градска част, както и за оформянето на археологически парк в квартал „Асенов”. Всички проекти са с гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”, с вече внесена инвестиционна програма.

Цветан Цветанов: Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да продължи работа от 26 октомври

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов похвали Даниел Панов за новия парк „Света гора”, изграден по европейски проект върху 537 декара от едноименния хълм. Цветанов разгледа спортните съоръжения и атракции. За кратко време двамата се срещнаха с десетки великотърновци, като от всеки получиха положителен отговор за напредъка на града.

„За да има още видими резултати, трябва да излезете и да гласувате. Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да спечели убедително и да продължи с работата още от 26 октомври”, обърна се към великотърновци Цветан Цветанов. Даниел Панов отговори, че вече има концепция за нови паркове, които да бъдат създадени в кварталите на Велико Търново.

Облагородяването на населените места също ще продължи, подчерта Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.