Марияна Николова се срещна с депутатите на НФСБ На входа на парламента я посрещна Валентин Касабов, който я разцелува

САЩ наложи санкции на руски компании, доставяли ирански петрол на Сирия

„Един американец в Благоевград“ представя Камерна опера – Благоевград

Как се прави комплимент на жена без думи?

Нахапаният от питбул професор ще съди собственика му: Анцугът ми беше напоен с кръв, а той си тръгна

Австралия няма да подпише Пакта на ООН за миграцията

Димитър Петров, Специализирана прокуратура: Имаме безспорни доказателства по случая с ДАБЧ

Италианските власти конфискуваха имущество на мафията в Рим

Отбелязваме Въведение Богородично

Очаква се наднормено замърсяване на въздуха в части на София днес

Шведската академия сформира нов Нобелов комитет по литература

Тръмп помилва пуйките Грахче и Морков

Нова коалиция в британския парламент ще спира Брекзит

Япония праща мисия до един от полюсите на Луната

Мевлют Чавушоглу: Сделката за руските С-400 не може да бъде отменена

Даниел Панов: Трапезица ще приема туристи до една година

Дима Максимова

Даниел Панов обяви, че крепостта Трапезица ще приема туристи и ще бъде отворена до една година. В момента на историческия хълм се реализира проект за реставрация, социализация и подобряване на туристическата инфраструктура. Финансирането в размер на близо 3 милиона лева бе осигурено от фондация от Азербайджан. Възстановява се част от западната крепостна стена, три църкви, оформя се атрактивен музей и се създава централна туристическа алея.

Основната заслуга проектът да се случи е на Даниел Панов. В ролята си на кмет на община Велико Търново в мандат 2011-2015 г. той направи впечатляваща презентация пред президента на Азербайджан Илхам Алиев. Панов бе единственият кмет, който бе поканен на официалната среща между Алиев и премиера на България Бойко Борисов.

„Трапезица е крепост, която е свързана не само с историята на Велико Търново, но и на България. Стараем се не само да съхраняваме и пазим културно-историческото наследство, но и да отваряме нови обекти и атракции, които за удължават престоя на туристите”, обясни Даниел Панов. Разширяването на Мултимедийния посетителски център „Втора българска държава”с още два етажа /близо 1000 кв.м./ също е вече предначертан проект за развитието на туризма в настоящия планов период на европейските програми, изготвен от екипа на Даниел Панов. Същото важи за разработките за цялостна реконструкция на 36 улици, площадни пространства, изгледни площадки и музейни сгради в старата градска част, както и за оформянето на археологически парк в квартал „Асенов”. Всички проекти са с гарантирано рамково финансиране по ОП „Региони в растеж”, с вече внесена инвестиционна програма.

Цветан Цветанов: Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да продължи работа от 26 октомври

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов похвали Даниел Панов за новия парк „Света гора”, изграден по европейски проект върху 537 декара от едноименния хълм. Цветанов разгледа спортните съоръжения и атракции. За кратко време двамата се срещнаха с десетки великотърновци, като от всеки получиха положителен отговор за напредъка на града.

„За да има още видими резултати, трябва да излезете и да гласувате. Даниел Панов не бива да си губи времето с избори, а да спечели убедително и да продължи с работата още от 26 октомври”, обърна се към великотърновци Цветан Цветанов. Даниел Панов отговори, че вече има концепция за нови паркове, които да бъдат създадени в кварталите на Велико Търново.

Облагородяването на населените места също ще продължи, подчерта Панов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.